Να ψάξουν στο χώρο τους για ευρωσκεπτικισµό και φασισµό

90

Του

Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η επικοινωνιακή τακτική του ∆ΗΣΥ να παρουσιάσει κατά τρόπο ισοδύναµο ότι απορρίπτει τον «ευρωσκεπτικισµό» του ΑΚΕΛ και την άκρα δεξιά, δεν αποδίδει γιατί δεν στηρίζεται στην αλήθεια. Στηρίζεται στο ψέµα που έχει κοντά ποδάρια! Το ΑΚΕΛ είναι και παραµένει εθνική πατριωτική δύναµη. ∆εν διακατέχεται ούτε από ευρωσκεπτικισµό, ούτε και από ευρωλαγνεία. Το ΑΚΕΛ ως µάχιµη αριστερή πολιτική δύναµη είναι κόµµα µε εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνιστικές αντιλήψεις. Είναι κόµµα της διεκδίκησης που δεν συµβιβάζεται µε το «διευθυντήριο» της Ε.Ε. Άλλωστε το παραδέχεται ο ∆ΗΣΥ ότι εκείνοι που διοικούν σήµερα στην Ε.Ε. είναι οι συντηρητικές δεξιές δυνάµεις του ΕΛΚ, όπου µέλος είναι και ο ∆ΗΣΥ. Είναι οι δυνάµεις που εκπροσωπούν και εκπροσωπούνται από την άρχουσα τάξη.

Το ΑΚΕΛ και η Αριστερά θέλουν µια Ευρώπη η οποία να εκπροσωπεί τους λαούς και τα συµφέροντα των πολιτών και όχι των µονοπωλίων και ολιγοπωλίων. Το ΑΚΕΛ διεκδικεί στο χώρο της Ε.Ε. ριζικές αλλαγές και προοδευτικές µεταρρυθµίσεις που να οδηγούν στην Ευρώπη των λαών και όχι των πολυεθνικών. Συνεπώς εκείνοι που είναι ευρωσκεπτικιστές είναι ο ∆ΗΣΥ, το οποίο θέλει να συντηρήσει την υπάρχουσα κατάσταση στην Ε.Ε. Είναι ο ∆ΗΣΥ που συνεχίζει να υποστηρίζει τις συντηρητικές οικονοµικές πολιτικές των κυριάρχων κύκλων της Ε.Ε., όπως αυτές επιβλήθηκαν και εφαρµόστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες µεταξύ των οποίων και στην Κύπρο µε ολέθρια αποτελέσµατα για τους εργαζόµενους, για τα φτωχά και µεσαία στρώµατα του λαού µας.

Ευρωσκεπτικιστές, αλλά και ακροδεξιά πολιτική δύναµη είναι ο ∆ΗΣΥ, ο οποίος φιλοξενεί στο ψηφοδέλτιό του υποψήφια που δεν θέλει µια πολυπολιτισµική Ευρώπη, αλλά Ευρώπη που θα στηρίζεται στις χριστιανικές αξίες, όπως επιθυµεί και ο υποψήφιος για την προεδρία της Κοµισιόν Μάνφρεντ Βέµπερ που στηρίζει ο ∆ΗΣΥ. Σε ό,τι αφορά τους συνειρµούς µε την ακροδεξιά, αυτό που ονοµάζεται σήµερα ακροδεξιά στην Κύπρο είναι κοµµάτι που έθρεψε ο ίδιος ο ∆ΗΣΥ και µε το οποίο κατά καιρούς συµπορεύεται, έχοντας ιδεολογική συγγένεια.

Ναι, το ΑΚΕΛ και η Αριστερά αγωνίζονται για µια άλλη Ευρώπη. Την Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της δηµοκρατικής εκπροσώπησης των πολιτών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.