Νέα απόπειρα αυτοκτονίας 35χρονου χθεςΚενού περιεχομένου αποδεικνύονται και οι πρόσφατες υποσχέσεις και διακηρύξεις του αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ότι «φυσά νέος αέρας» στις Κεντρικές Φυλακές.

Τους τελευταίους μήνες έχουν συμβεί εφτά αυτοκτονίες και χθες καταγράφηκε νέα απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ πριν δυο εβδομάδες υπήρξε άλλη απόπειρα αυτοκτονίας στην ανοικτή φυλακή, η οποία αποσιωπήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο νέος αυτόχειρας κατάδικος είναι ο 35χρονος Ελλαδίτης, ο οποίος βρίσκεται στις Φυλακές από το 2010 για υποθέσεις ναρκωτικών και επρόκειτο να αποφυλακιστεί τον επόμενο χρόνο. Η νέα απόπειρα αυτοκτονίας συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι, στο χώρο του μπάνιου που βρίσκεται στην πτέρυγα 2Α.

Ο Ελλαδίτης κρατούμενος έφερε μαζί του σεντόνι, το έδεσε στο λαιμό και το εφάρμοσε στο σίδερο που είναι κρεμασμένο το ντους του μπάνιου και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Ο κατάδικος δεν εντοπίστηκε από δεσμοφύλακες, αλλά από συγκρατουμένους του, οι οποίοι τον αναζήτησαν και τον εντόπισαν στο παρά πέντε πριν γίνει το μοιραίο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κατάδικος έχει ιστορικό, αφού αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και στο παρελθόν και είχε νοσηλευτεί και στο ψυχιατρείο. Ο 35χρονος Ελλαδίτης είχε μεταφερθεί πριν λίγο καιρό στην ανοικτή φυλακή, αλλά εντοπίστηκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και μεταφέρθηκε πίσω στην κλειστή φυλακή, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά.

Αν πραγματικά είναι χρήστης ναρκωτικών, τότε πρόκειται για ευάλωτη προσωπικότητα με ψυχολογικά προβλήματα και θα έπρεπε να βρίσκεται σε οποιοδήποτε άλλο χώρο εκτός από το κελί στην κλειστή φυλακή. Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου αναμένονται αποφάσεις για το πού θα παραπεμφθεί για περαιτέρω ψυχολογική θεραπεία και στήριξη.

Περισσότερα για το σημερινό θέμα, στην έντυπη έκδοση και ψηφιακή έκδοση της «Χ» στο pdf.dialogos.com.cy και τις υπόλοιπες μέρες διαθέσιμο δωρεάν στο αρχείο.