Νικητής θα είναι η Αμμόχωστος

265

Να σταματήσουμε όσους προσπαθούν να φέρουν τη διχοτόμηση

Την Κυριακή νικητής των εκλογών θα είναι η Αμμόχωστος ανέφερε χθες ο υποψήφιος για τη δημαρχία της πόλης Σίμος Ιωάννου, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο ίδιος δήμαρχος και μαζί με τους άλλους συνυποψηφίους του θα συνεργαστεί για το καλό της κατεχόμενης πόλης.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με το εκλογικό του επιτελείο στο Πάρκο της Λεωφόρου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, στην παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο Σίμος Ιωάννου ευχαρίστησε τον Άντρο Κυπριανού για την παρουσία του στην περιοχή αλλά και τους εκπροσώπους των κομμάτων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Είναι πολύ βαρύ φορτίο να αναλαμβάνεις τον Δήμο Αμμοχώστου, σημείωσε ο κ. Ιωάννου, αφού όπως εξήγησε είναι ένας δήμος στον οποίον «υπηρέτησαν πολύ αξιόλογοι δήμαρχοι και έδωσαν το στίγμα τους με την πολύχρονη προσφορά τους στην πόλη. Όμως πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη, με τη συμπαράσταση όλου του δημοτικού συμβουλίου, με τη συμπαράσταση όλων των οργανωμένων συνόλων της πόλης να δώσουμε τη μάχη που είναι μία, η επιστροφή στην Αμμόχωστο, να σταματήσουμε τα τετελεσμένα και να δώσουμε τη μάχη δυναμικά για να σταματήσει αυτός ο όλεθρος, που προσπαθούν οι Τούρκοι και κάποιοι άλλοι, που είναι η διχοτόμηση της Κύπρου και η διχοτόμηση θα φέρει και το τελικό κλείσιμο του θέματος της Αμμοχώστου».

Αναφερόμενος στους στόχους του, ο κ. Ιωάννου είπε ότι είναι η μετάβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με τη βοήθεια όλων των ευρωβουλευτών να επαναδραστηριοποιηθεί η Επιτροπή Αναφορών για την Κύπρο, η επίσκεψη σε όλες τις χώρες που μπορούν να πιέσουν την Τουρκία και στους πρέσβεις των πέντε μονίμων χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και σε οποιουσδήποτε φορείς που μπορούν να πιέσουν την Τουρκία για να σταματήσει την προσπάθεια για εποικισμό της Αμμοχώστου.

Είπε ακόμα ότι θα ζητήσει «από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, με τον δήμαρχο και εκπροσώπους των κομμάτων για να συζητήσουμε αποκλειστικά μόνο το θέμα της Αμμοχώστου. Ακόμα θα γίνουν και άλλες προσπάθειες, όπως δημιουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Αμμοχώστου, πλήρης συνεργασία με το Συμβούλιο Επανεγκατάστασης και Ανοικοδόμησης Αμμοχώστου και συνεργασία με νομικούς και πρώην διπλωμάτες που θα βοηθούν το έργο του δημάρχου και του δημαρχείου σε νομικά και διπλωματικά θέματα».

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι θα επιδιώξει «τη σύσφιγξη του συνδετικού ιστού της Αμμοχώστου, που βρίσκεται από την Πόλη της Χρυσοχούς μέχρι τη Δερύνεια».
Από την πλευρά του ο Άντρος Κυπριανού αναφέρθηκε σε σημαντική περίοδο για την Αμμόχωστο: «Από την πλευρά μερίδας της ηγεσίας της τ/κ κοινότητας επιχειρείται η δημιουργία τετελεσμένων και από την άλλη βέβαια πρέπει να συνεχίσει ο δικός μας ο αγώνας, ο οποίος στοχεύει στην υλοποίηση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται σε αυτή την κρίσιμη φάση «να βρεθεί επικεφαλής της πόλης μια πολιτική προσωπικότητα, η οποία να ενστερνίζεται τις σωστές πολιτικές θέσεις και η οποία να έχει την ικανότητα να συνεργαστεί με την πολιτική ηγεσία του τόπου για να προωθήσουν τα συμφέροντα της Αμμοχώστου, αλλά και να συμβάλει ταυτόχρονα στις γενικότερες προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού».

«Θεωρούμε», συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «ότι αυτή η προσωπικότητα είναι ο Σίμος Ιωάννου, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει να δείξει δεκαετίες αγώνων», ένας άνθρωπος που «έχει τις σωστές πολιτικές θέσεις και την ικανότητα να ηγηθεί μαζί με τους υπόλοιπους Αμμοχωστιανούς της προσπάθειας για επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους». Ο Α. Κυπριανού ευχαρίστησε τα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου.