Ντελίριο οσφυοκαμψίαςΤης Νίκης Κουλέρμου

Τα ψέματα που λέγονται από αυτή την κυβέρνηση σε σχέση με τη χρήση των βρετανικών βάσεων και τη στάση της απέναντι στο έγκλημα που γίνεται σε βάρος του συριακού λαού, με την ανοχή της, δεν κρύβονται.

Και δεν κρύβονται μοναχά λόγω των αντιφάσεων στις οποίες περιπίπτουν και των γεγονότων που τους διαψεύδουν, αλλά και γιατί η κυβέρνηση απέδειξε διά των εκπροσώπων της πόσο προσηλωμένη στο φιλοδυτικό προσανατολισμό της παραμένει.

Ο κ. Κασουλίδης που πέρασε στους «τέως» αξιωματούχους αυτής της κυβέρνησης ήταν αυτός που με πολύ στόμφο χαρακτήρισε την Κύπρο ως «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης», (προκαλώντας, τότε, την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ), ενώ χθες επιβεβαίωσε ξανά την ιδεολογική αγκύλωση της κυβέρνησης ΔΗΣΥ λέγοντας ότι «οι βάσεις δεν είναι προσκοπική κατασκήνωση».

Επαναλαμβάνοντας στην ουσία τη ρήση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «οι βάσεις είναι βάσεις».

Με διάφορους δικολαβισμούς και αντιφατικές δηλώσεις προσπάθησαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, λέγοντας πως περίπου δεν τρέχει τίποτε, όλα κυλούν με ασφάλεια και τάξη! Άσχετα αν το Υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας είχε αναρτήσει και βίντεο στην ιστοσελίδα του «διαφημίζοντας» τη χρήση της βάσης Ακρωτηρίου για την απογείωση δύο ζευγών tornados που θα εκτόξευαν λίγο αργότερα τους πυραύλους τους κατά των στόχων που αποφάσισαν ο Τραμπ, η Μέι και ο Μακρόν…

Αφού αποκαλύφθηκαν τα ψέματα και δεν μπορούσαν πλέον να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους μάς είπαν ότι υιοθετούν το άλλο μεγάλο ψέμα το οποίο χρησιμοποίησαν οι «δυτικοί φίλοι» τους για να μας πουν στην ουσία ότι… άλλοι μας κυβερνούν! Ή ότι πέτυχαν στη διακυβέρνησή τους λιγότερο κράτος…

Άλλοι μας κάνουν κουμάντο και στην οικονομική δραστηριότητα αλλά και στην εξωτερική πολιτική! Οι δυτικοί φίλοι μας θα αποφασίζουν, χωρίς να μας ρωτούν, αν θα έχουμε και φέτος τουρίστες και οι δυτικοί φίλοι μας θα αποφασίζουν, χωρίς να μας ρωτούν, αν, πότε και πώς θα κάνουν χρήση των «κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» σε θάλασσα, αέρα και έδαφος για να υποσκάψουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία ενός άλλου λαού!

«Η κυβέρνηση δεν αποφασίζει μόνη της αλλά αποφασίζει στη βάση του ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε. η οποία έχει συγκεκριμένη άποψη για το θέμα αυτό (της χρήσης χημικών όπλων)» και πρόσθεσε ότι «χρέος όλων είναι η λήψη μέτρων για εξάλειψη της χρήσης τέτοιων όπλων.

Δεν είμαστε αφρικανική χώρα για να αποφασίζουμε μόνοι μας», δήλωσε χθες από τον Άστρα ο κ. Πρ. Προδρόμου παραδεχόμενος μετά από τρία 24ωρα ότι η κυβέρνηση ούτε ζήτησε να έχει ενημέρωση για τη χρήση των βάσεων, ούτε και έλεγε την αλήθεια όταν έλεγε ότι η Κύπρος δεν εμπλέκεται…

Αν επρόκειτο για πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος θα λέγαμε ότι η κυβέρνηση την πάτησε… Δυστυχώς όμως για το λαό μας η κυβέρνηση μέσα στον οίστρο της να παραχωρήσει όχι απλά διευκολύνσεις αλλά εκδουλεύσεις σε τρίτους, οδηγεί τη διακυβέρνηση του τόπου στον αυτόματο πιλότο με δυτικο-νατοϊκές προδιαγραφές.

Είναι αστεία ακόμα και η δικαιολογία ότι «με την ευκαιρία της επικοινωνίας της κας Μέι ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο Κυπριακό…».

Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι με τη οσφυοκαμπτική της στάση σε βάρος του συριακού λαού θα «κερδίσει» κάτι στο Κυπριακό, από εκείνους που το δημιούργησαν, τότε ζήτω που καήκαμε… Με τέτοιο ντελίριο οσφυοκαμψίας προς τους δυτικούς φίλους της φαίνεται πως είναι ο λαός μας που την πάτησε!