Ο «κανένας» και ο κίνδυνος του ΕΛΑΜ που ξέχασε ο Σιζόπουλος

596

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

Πολιτικά εκτεθειμένη παραμένει η ηγεσία της ΕΔΕΚ, η οποία αποφάσισε να στηρίξει τον «κανένα» για τη δημαρχία της Αμμοχώστου. Η ΕΔΕΚ αποφάσισε να μη διεκδικήσει με δικό της υποψήφιο τη δημαρχία, ενώ είχε ενώπιόν της να αξιολογήσει τους πέντε υποψηφίους, Σίμο Ιωάννου, Νίκο Κάρουλα, Ανδρέα Λόρδο, Λίνο Παπαγιάννη και Σταυρή Γεώργιο. Τελικά, με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει υποψήφιος, ο οποίος να πληροί τις πολιτικές προϋποθέσεις που θέτει η ΕΔΕΚ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο». Η ηγεσία της ΕΔΕΚ καλείται να εξηγήσει πρώτα και κύρια στον δικό της κόσμο γιατί στις δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2016 στήριξε τον Σίμο Ιωάννου και τώρα όχι;

Η υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου επιβάλλεται ακόμη περισσότερο σήμερα, μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις με την προσπάθεια Τατάρ – Οζερσάι για νέα καταγραφή, για αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και άνοιγμα της πόλης υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Οι ξεκάθαρες θέσεις του Σίμου Ιωάννου, ο οποίος κατέρχεται ως ανεξάρτητος και στηρίζεται από το ΔΗΚΟ και τη Συμμαχία Πολιτών και από οργανωμένα σύνολα της πόλης, δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Ο Σ. Ιωάννου βάζει σε προτεραιότητα την εφαρμογή των ψηφισμάτων και αποφάσεων του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, ενώ έχει δεσμευτεί να ξεκινήσει και αγώνα για να αποτραπούν νέα τετελεσμένα.

Η θέση της ηγεσίας της ΕΔΕΚ να κρατήσει ίσες αποστάσεις μεταξύ όλων των υποψηφίων, προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά. Την ενοχλεί ή όχι η υποψηφιότητα του εθνικιστικού ΕΛΑΜ (Λίνος Παπαγιάννης); Πολύ νωρίς ξέχασε ο κ. Σιζόπουλος ότι στις τελευταίες Ευρωεκλογές, προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες ψήφισαν ΕΔΕΚ για να μην εκλέξει ευρωβουλευτή το ΕΛΑΜ. Προφανώς ο κ. Σιζόπουλος δεν ενοχλείται από την εκλογή ΕΛΑΜίτη στη δημαρχία της Αμμοχώστου και ούτε από την άνοδο του ΕΛΑΜ. Ο κ. Σιζόπουλος δεν ενοχλείται ούτε από τις υποψηφιότητες που προέρχονται από το χώρο της δεξιάς και του ΔΗΣΥ, Α. Λόρδου και Νίκου Κάρουλα.

Η επιλογή του «κανένα» έγινε από την ηγεσία της ΕΔΕΚ και στις προεδρικές εκλογές, ανοίγοντας το δρόμο στην εκλογή του Προέδρου Αναστασιάδη και στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών που βιώνει σήμερα ο τόπος μας. Οι πολίτες καταγράφουν και επιλέγουν πλέον πολιτικές αξιόπιστες.