Ο Νικόλας ψάχνει «απεγκλωβισμό» με τη βοήθεια ΑβέρωφΤου Νεόφυτου Νεοφύτου

Χρόνο ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, για να μπορέσει να κατευθύνει τα πράγματα ώστε να διαφοροποιηθεί η αρχική απόφαση των συλλογικών οργάνων του κόμματος του και να ψηφίσει υπέρ των αναπομπών για τις εκποιήσεις.

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ζήτησε από την Ολομέλεια της Βουλής αναβολή της ψήφισης των αναπομπών για τις εκποιήσεις για την ερχόμενη Παρασκευή, προβάλλοντας ως λόγο νέα δεδομένα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αποδέχθηκε την εισήγηση του Νικόλα, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου. Το ΑΚΕΛ διαφώνησε για την αναβολή, ενώ ξεκάθαρα διαφωνεί και με τη φιλοσοφία και ουσία των αναπομπών.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατέβαλε έντονες παρασκηνιακές προσπάθειες κατά το Σαββατοκύριακο και η αναβολή ζητήθηκε χθες προφανώς σε συνεννόηση με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, προφασιζόμενοι νέα δεδομένα και νέα στοιχεία από την Κεντρική Τράπεζα και από τις εμπορικές τράπεζες.

Σημειώνουμε ότι ο βουλευτής του κόμματος, Μαρίνος Μουσιούττας, όπως και άλλα στελέχη του ΔΗΚΟ που δεν ανήκουν στο στενό ηγετικό περίγυρο του Ν. Παπαδόπουλου, υποστήριξε ότι δεν μπορεί το ΔΗΚΟ να διαφοροποιήσει τη θέση του, σημειώνοντας με νόημα ότι για να διαφοροποιήσεις τη θέση σου δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: «Να δεχτείς και να παραδεχτείς ότι η προηγούμενη θέση σου (ψηφίστηκε η πρόταση του ΔΗΚΟ) είναι λανθασμένη ή να έχουν επισυμβεί τέτοια κοσμογονικά γεγονότα από την υποβολή και ψήφιση της πρότασής σου μέχρι σήμερα ( διάστημα δυο – τριών εβδομάδων), που να αλλάζουν άρδην τα δεδομένα».

Ο κ. Μ. Μουσιούττας προσθέτει ότι δεν ισχύει κανένα από τα δύο γεγονότα. Στην κοινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, η πλειοψηφία αποφάσισε και επιμένει στην απόρριψη των αναπομπών.

Η θέση Μουσιούττα θα μείνει ως το τέλος ή θα πεισθεί από τον Νικόλα; Πάντως, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ επιβεβαιώνει ότι η πρόταση του ΔΗΚΟ ήταν για επικοινωνιακούς λόγους. Διαφορετικά δεν εξηγείται η θέση για αποδοχή της αναπομπής. Προφανώς ο κ. Παπαδόπουλος έπαιξε επικοινωνιακά και έχασε και τώρα τρέχει να τα διορθώσει, εκβιάζοντας και απειλώντας για να ψηφιστούν οι αναπομπές. Ίδωμεν μέχρι την Παρασκευή.