Ω! Θα πιει καφέ με τραπεζίτες ο Αβέρωφ

63

Της
Νίκης Κουλέρμου

 

Ω! Θα πιει καφέ με τραπεζίτες ο Αβέρωφ

Με τα λαϊκίστικα του καμώματα μάς υποχρεώνει εδώ και μέρες να ασχοληθούμε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Αυτή τη φορά ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου εμφανίστηκε πονόψυχος, να ξεχειλίζει από ανθρωπισμό και να κουνά το δάκτυλο στις τράπεζες γιατί προγραμματίζουν αυξήσεις φωτιά στα τέλη που επιβάλλουν. «Οι τράπεζες δεν γνωρίζουν τη δύναμη του νομοθέτη» απεφάνθη αλλά ο κ. Νεοφύτου παραπλανά το ακροατήριό του. Γιατί Νόμος υπάρχει και τον υπενθύμισε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας την περασμένη Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών. Σύμφωνα με τον Κεντρικό Τραπεζίτη που δεν μπορεί να ελέγξει τους εποπτευόμενούς του τραπεζίτες υπάρχει Νόμος από το 2017, σύμφωνα με τον οποίο «ο Υπουργός δύναται, με Διάταγμα που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, να απαιτεί από τα πιστωτικά ιδρύματα να εφαρμόζουν διαφορετικά συστήματα τιμολόγησης ανάλογα με το επίπεδο ένταξης του καταναλωτή στο τραπεζικό σύστημα, τα οποία να επιτρέπουν ιδιαίτερα ευνοϊκότερους όρους για τους ευάλωτους καταναλωτές που δεν χρησιμοποιούν τραπεζικές υπηρεσίες». Με το εν λόγω διάταγμα ο κ. Υπουργός μπορεί να «καθορίζει» τα εν λόγω τέλη…

Δεν φτάνει δηλαδή η υποκρισία του κ. Νεοφύτου που πάντα έστρωνε χαλί στους «καλύτερους τραπεζίτες» και μεμφόταν τον τέως Πρόεδρο Χριστόφια γιατί δεν είχε χρόνο να πιει μαζί τους έναν καφέ…, περισσεύει και η κοροϊδία του προς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Τους κοροϊδεύει ότι θα βάλει σε τάξη τους τραπεζίτες ενώ στην προκειμένη περίπτωση έπρεπε να τραβήσει το αυτί του Χάρη Γεωργιάδη… Σαν τελευταία πράξη του δράματος που αφήνουν πίσω τους και οι δύο με το μανιφέστο που εφάρμοσαν και κατακρεούργησαν τους πολίτες και την αξιοπρέπειά τους. Για να μην τους κατατρύχουν οι εφιάλτες και οι ερινύες για το ότι επέτρεψαν στις τράπεζες να κλέβουν από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα του λήπτη που θέλει να εξαργυρώσει την επιταγή του ή από τις εξευτελιστικές συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων, που δεν είναι σε θέση να κάνουν χρήση του διαδικτύου ή της ηλεκτρονικής μπάνκας… Αν οι τράπεζες εξακολουθούν να αυθαιρετούν και να ασυδοτούν σε βάρος των ευάλωτων ομάδων είναι ευθύνη του αρμόδιου Υπουργού και του Κεντρικού Τραπεζίτη. Τελεία και παύλα. Οι νόμοι υπάρχουν και ας τους εφαρμόσουν χωρίς τα κύμβαλα και τις πομφόλυγες ανθρώπινης ευαισθησίας του κ. Νεοφύτου.

Στο κάτω-κάτω οι ευάλωτοι γνωρίζουν και ποιος τους πήρε τις αξιοπρεπείς συντάξεις και ποιος οδήγησε το 1/4 του πληθυσμού στη φτώχεια, ποιος ήταν ο Αβέρωφ, Παπαδόπουλος το γένος Ορφανίδη που έστρωσε το χαλί στο μεγάλο φαγοπότι μιας χούφτας τραπεζιτών, ποιος σκότωσε τον Συνεργατισμό και ποιος έβαλε ταφόπλακα στην περηφάνια του τίμιου Κύπριου εργαζόμενου, που αξιώθηκε να ανεβάσει σε ζηλευτά επίπεδα το βιοτικό επίπεδο του λαού μας.

Για να μην πούμε για τις συντεχνίες που τις καθυβρίζουν μέρα-νύκτα μπας και σηκώσουν κεφάλι και αρχίσουν οι διεκδικήσεις για τους πολλούς.

Δεν ανεχόμαστε κύριε Νεοφύτου ούτε άλλη κοροϊδία ούτε άλλη υποκρισία. Κρατήστε τα για… βουτήματα στον καφέ που θα πιείτε με τους τραπεζίτες.