Ο βασιλιάς στη χώρα των αρίστων…

Του Παναγιώτη Βασιλείου

 

Ο βασιλιάς ό,τι θέλει κάνει, διατάζει όλους τους υπηκόους του να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά και εκείνοι δεκανίκια. Με τα χρόνια, οι άνθρωποι αρχίζουν να ξεχνούν πώς περπατούσαν πριν το διάταγμα. Όμως, κάπου, η μνήμη ζει ακόμα και ετοιμάζει την ανατροπή. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν και όποιος έχει πρόβλημα να «γυρευτεί» αλλού. Αυτό γίνεται στο βασίλειο της εξαιρετικής θεατρικής παράστασης «Τα πιόνια του βασιλιά». Αυτό γίνεται, επίσης και στη χώρα των αρίστων όπου όλα κυλούν ομαλά, δεν υπάρχουν σκάνδαλα, δεν υπάρχει διαφθορά, δεν  υπάρχει φτώχεια, ανεργία, άστεγοι.

Στον δικό τους κόσμο δεν επιτρέπεται να σηκωθείς, δεν δικαιούσαι να φωνάξεις, να διαμαρτυρηθείς για κάτι, δεν μπορείς να μιλάς και να εκφέρεις άποψη. Δεν υπάρχουν προβλήματα στη χώρα των αρίστων και όποιος πει το αντίθετο είναι ψεύτης, δωσίλογος και θέλει να κάνει κακό στη χώρα. Πώς τολμάς, άνθρωπε, να σηκώνεις κεφάλι μέγιστη θεότητα της χώρας των αρίστων; Πώς τόλμησες να σηκώσεις ανάστημα και να φωνάξεις για τα δίκαιά σου; «Να τους στείλουμε στο πυρ το εξώτερον», είπε ένα από τα δεκανίκια του βασιλιά και έστειλε τον Αίαντα να καθαρίσει τους αυλικούς. Αρκετός κόσμος υποκλίθηκε στο μεγαλείο του βασιλιά αυτού του φανταστικού χωριού, του είπε μπράβο για την κίνηση αυτή και έριξε το φταίξιμο στους αυλικούς, οι οποίοι τόλμησαν να παρακούσουν τις εντολές του μονάρχη.

Ευτυχώς, ναι, όσα ανέφερα πιο πάνω δεν γίνονται σε κάποια δημοκρατική χώρα. Όλα αυτά δεν γίνονται σε κάποια χώρα που νοιάζεται και συμπονά τους κατοίκους της, που σέβεται τον κάθε πολίτη, την αντίθετη άποψη και μέλημά της είναι το καλό ολόκληρου του συνόλου και όχι μερικών κλειστών κύκλων. Αυτά, δυστυχώς προς έκπληξη αρκετών γίνονται στην πατρίδα μου, την Κύπρο. Αυτά όλα που προανέφερα γίνονται στη μοιρασμένη μας πατρίδα που τόσο αγαπάμε και μας πληγώνει καθημερινώς… Αυτή η κυβέρνηση μάς πληγώνει κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό κάθε ώρα της ημέρας. Η τακτική τους είναι μία και είναι ξεκάθαρη. Όλοι για έναν και ένας για λίγους και «καλούς».

Η κυβέρνηση του βασιλιά των αρίστων πήρε την εντολή να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο για δεύτερη πενταετία και εκτός από τις υποσχέσεις, τα ψέματα και τα «παραμύθια» που αραδιάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ρίχνει και σωρεία απειλών σε όσους αντιστέκονται κατά των πολιτικών τους.

Η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη προσπαθεί να «κόψει» τον αέρα σε κάθε φωνή αντίστασης, αντίθετης άποψης και κριτικής. Με καθεστωτικές συμπεριφορές οι οποίες πλήττουν το κύρος της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης έχουν ως στόχο να καταργήσουν κάθε κριτική ενάντια στις πολιτικές τους, να σταματήσουν και να μην επιτρέπουν κάθε είδους συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, να φιμώσουν και να μην ακούν κανένα. Αυτό κάνουν, εδώ και οκτώ χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία, δεν ακούν κανένα.

Δυστυχώς για εσάς, κύριοι κυβερνώντες, ο κόσμος σάς αηδίασε, σας βαρέθηκε, κουράστηκε…

ΤΕΛΟΣ, ΦΤΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ, παρακαλούμε αδειάστε μας τη γωνιά, κύριοι!