Οι ανθέλληνες κατά τον Συναγερμικό πρόεδρο

470

Της

Μαρίας Φράγκου

 

 

 

Μα ποιος σας είπε κ. Αβέρωφ Νεοφύτου πως είναι ανάθεμα να λέτε πως είστε Έλληνας; Γιατί οδηγείτε αλλού τη συζήτηση και γιατί αποπροσανατολίζετε από αυτό που η βουλευτής σας είπε και για το οποίο έπρεπε να πάρετε ξεκάθαρη θέση; Αντ’ αυτού συνεχίζετε να της δίνετε κάλυψη – χωρίς να την ονοματίζετε βεβαίως-βεβαίως – και ταυτόχρονα, καθαρά και ξάστερα κλείνετε το μάτι και στους φουστανελάδες, μήπως και σας παρεξηγήσουν, μιας και αναπτύσσετε και ρητορική λύσης και επανένωσης. Τα κρατάτε όλα τα σχοινιά ή θέλετε να τα κρατάτε όλα τα σχοινιά κ. Αβέρωφ.

Κι εμείς που δηλώνουμε πάνω από όλα και πρώτα και κύρια Κύπριοι, δεν αρνηθήκαμε ποτέ την ελληνική καταγωγή μας. Και το ίδιο ισχύει και για τους Τ/κ. Που είναι πρώτα και κύρια Κύπριοι με καταγωγή τουρκική.

Ως εκ τούτου, άτοπη και άστοχη ήταν η τοποθέτησή σας στο «Ευθέως» του ΡΙΚ, κ. πρόεδρε του ΔΗΣΥ, πως άλλο είναι σεβασμός στους Τουρκοκυπρίους και η επιθυμία για λύση του Κυπριακού με διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, και άλλο κάποιοι να θεωρούν ανάθεμα το να πεις ότι είσαι Έλληνας. Και πως αύριο θα είναι ανάθεμα αν είσαι χριστιανός…

Ποιος είπε κάτι τέτοιο κ. Νεοφύτου και γιατί ανοίγετε τέτοια συζήτηση; Αν δεν στοχεύετε στον αποπροσανατολισμό και στην κάλυψη της βουλευτού σας που προπαγανδίζει την ένωση, τότε γιατί το κάνετε;

Και φτάνει πια με αυτά τα ελληνικά ιδεώδη με τα οποία αναγιωθήκατε. Με αυτήν την επίκληση των ελληνικών ιδεωδών η Ελλάδα μπήκε στο γύψο για μια επταετία, αν δεν το θυμάστε. Κι αν το λέτε για μας, να σας πούμε πως δεν είμαστε ανθέλληνες. Ούτε και υπερέλληνες είμαστε. Είμαστε Έλληνες, που περηφανεύονται για όσα πρέπει να περηφανεύονται, που σεμνύνονται για όσα πρέπει να σεμνύνονται, αλλά και που ντρέπονται για όσα πρέπει να ντρέπονται. Κι αυτά τα είπαμε πολλές φορές. Και φαίνεται πως άλλη Ελλάδα αγαπάμε εμείς, από αυτήν που αγαπά η κ. Σύρου και ο ΔΗΣΥ. Εμείς αγαπούμε την Ελλάδα που ανδραγάθησε στον Γοργοπόταμο, που θυσιάστηκε στην Καισαριανή, που αγωνίστηκε στο Κιλελέρ, που έφτυσε αίμα στα ξερονήσια, μα δεν λύγισε. Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα που αγωνίζεται, την Ελλάδα που πάσχισε για το λαό της και έκανε μια Ευρώπη κι έναν πλανήτη να μιλά γι’ αυτήν. Εμείς αγαπάμε και σεβόμαστε τις επιλογές του ελληνικού λαού. Και στηρίζουμε την προσπάθειά του να σταθεί στα πόδια του. Αυτά κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.