Οι επιλογές δείχνουν τις προθέσεις

35

Της
Άννας Μισιαούλη

Όπως λέει και η λαϊκή σοφία, οι επιλογές μας δείχνουν τις προθέσεις μας. Μετά το ρεζιλίκι με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την αντιακελική του επίθεση με ύβρεις όπως «η ιστορία του ΑΚΕΛ είναι διάσπαρτη από στιγμές ντροπής» και «το ΑΚΕΛ δεν θα έπρεπε να μιλά για ελληνικό πατριωτισμό», η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) επικαλούμενη το αναφαίρετο δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου το οποίο «προστατεύεται και προάγεται από την Οργάνωση», εξαπέλυσε νέα επίθεση. Η ΟΝΕ υποστηρίζει ότι το ΑΚΕΛ μέσα από την ανακοίνωσή του εναντίον των ύβρεων Μπογδάνου, «επιλέγει να μην τοποθετηθεί, ενώ την ίδια ώρα καταφεύγει σε χαρακτηρισμούς για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η γνώριμη εύκολη λύση». «Στην ΟΝΕ», όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της, «δεν έχουμε μάθει ούτε να κρύβουμε τα προβλήματα ούτε να κρυβόμαστε πίσω από αυτά», ουσιαστικά δηλαδή καταφεύγει στα όσα ακριβώς ισχυρίζεται ότι αποφεύγει και επιχειρεί να κάνει και μάθημα από πάνω, κουνώντας και το δάχτυλο σαν δάσκαλος, θυμίζοντας εποχές άλλων αιώνων.

Η ίδια η ΟΝΕ που θεωρεί φλέγον το ζήτημα του μεταναστευτικού που αναμφίβολα και είναι, δεν τοποθετείται καθόλου για αυτό. Δεν έκανε τον κόπο. Η επιστημονική οργάνωση του ΔΗΣΥ που «δεν έχει μάθει να κρύβει τα προβλήματα, ούτε και να κρύβεται από αυτά» δεν συγκινήθηκε από το γεγονός ότι την περασμένη Κυριακή ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η εθελοντική δράση του Σχολείου της Κυριακής, εξαιτίας της συνεχιζόμενης λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας ζωικών αποβλήτων στην Κοφίνου. Η ΟΝΕ, αλλά ούτε και ο ΔΗΣΥ ή η κυβέρνηση δεν σκέφτηκαν καν να απαντήσουν στις καταγγελίες των εθελοντών του Σχολείου της Κυριακής ότι τα «αρμόδια υπουργεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να αγνοούν την επιστημονική μελέτη την οποία εκπόνησε το ΤΕΠΑΚ και η οποία προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες στην υγεία όσων έρχονται σε επαφή με τον μολυσμένο αέρα που εκπέμπει η συγκεκριμένη μονάδα».

Της ΟΝΕ, του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης τ’ αφτί δεν ίδρωσε ούτε με τις δημόσιες καταγγελίες για το θέμα ούτε με το σχετικό ηλεκτρονικό ψήφισμα που σύμφωνα με τους εθελοντές καμία εκ των δύο δράσεών τους δεν λήφθηκε σοβαρά υπόψη, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αναστείλουν την εθελοντική τους δράση για να στείλουν τα κατάλληλα μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες.

Φανερώνεται λοιπόν η ευαισθησία για το μεταναστευτικό τόσο της ΟΝΕ, όσο και του ΔΗΣΥ που μετά τον τόσο ντόρο δεν σηκώνει κεφάλι από το ρεζιλίκι, όπως και της κυβέρνησης που πλέον οι προθέσεις για το μεταναστευτικό είναι ηλίου φαεινότερες, καθώς δεν έκαναν τον κόπο να προστατεύσουν τους ανθρώπους που κρατούν για μήνες και χρόνια έγκλειστους στο Κέντρο Φιλοξενίας, προωθώντας τις αιτήσεις τους εγκαίρως, αλλά ούτε και τώρα που η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο.