Οι νέες ιδέες του Ραούφ Ντενκτάς

Του Δημήτρη Παλμύρη

Κάποιοι λένε πως υπάρχουν πολλές οπτικές σε αυτόν το κόσµο, πολλές γνώµες, πολλοί τρόποι ζωής. ∆εν πρέπει όλοι να βλέπουν τα πράγµατα µε τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγµα στον ∆ΗΣΥ µάς λένε πως ο Πρόεδρος δεν ρίχνει τις συγκλίσεις στα σκουπίδια. Ακόµη και όταν προτείνει κάτι που αναιρεί όσα προνοούν οι συγκλίσεις. Ο Πρόεδρος θέλει να συνεχιστούν οι συνοµιλίες στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και αυτό να το πιστέψετε. Είναι αλήθεια. Είναι δέσµευση του ανδρός, όπως ο ίδιος είπε. Την ίδια ώρα πρέπει να πιστέψετε και ότι όσα λέει και προτείνει που πάνε ενάντια στο πλαίσιο αυτό, τα λέει και τα προτείνει για να στηρίξουν αυτό το πλαίσιο.

Μην προσπαθείτε να το σκεφτείτε στη βάση της δικής σας λογικής. ∆εν υπάρχουν αντιφάσεις. Μόνο διαφορετικές απόψεις. Από πλουραλισµό και δηµοκρατία, δεχτείτε αυτό που σας λένε και σεβαστείτε το.
Και δεν είναι η πρώτη ούτε η µόνη φορά που θα σας ζητηθεί κάτι τέτοιο. Μήπως εκείνο το νοµοσχέδιο Μενέντεζ – Ρούµπιο δεν διαβαζόταν πολύ διαφορετικά από την κυβέρνηση και από οποιονδήποτε άλλο µε ένα καλό ζευγάρι µάτια και ένα στοιχειωδώς λειτουργικό εγκέφαλο; Ε το λοιπόν ναι! Αυτό το νοµοσχέδιο άνοιγε ένα πολύ σηµαντικό κεφάλαιο στις σχέσεις ΗΠΑ και Κύπρου και έπρεπε να νιώθουµε πολύ περήφανοι για αυτό.

Έτσι έλεγε η κυβέρνηση και γιατί να µην την πιστέψουµε ότι ήταν µόνο αυτό; Μήπως επειδή το ίδιο έγγραφο ρητά αναφερόταν στη σηµασία που θα έχει η Κύπρος ως εργαλείο στον γεωπολιτικό ανταγωνισµό και στην ανάγκη εκδίωξης των ρωσικών συµφερόντων από την Ανατολική Μεσόγειο; Ναι, το γράφει µέσα. Αλλά την ίδια ώρα δεν συµβαίνει. ∆εν το βλέπουν δεκάδες δηµοσιογραφικά σαΐνια που τίποτα δεν τους ξεφεύγει, εκτός από το περιεχόµενο του δηµοσίου αυτού εγγράφου στο οποίο αναφέρονται.

Ακόµα και οι ίδιοι οι Αµερικάνοι δεν κατάλαβαν τι καταλάβαµε. Ίσως για αυτό το έκαναν πιο ξεκάθαρο θέτοντας το ίδιο ακριβώς περιεχόµενο που υπήρχε εξαρχής στο νοµοσχέδιο, ως προϋπόθεση για την άρση του εµπάργκο όπλων. «Ατυχές», χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ο Πρόεδρος και τότε ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν τι έλεγε το νοµοσχέδιο για το οποίο τόσο καιρό µιλούσαν.

Έτσι και τώρα δεν υπάρχουν αντιφάσεις στις επιστολές που στέλνει ο Πρόεδρος στον Γκουτέρες. Είναι αυτό που µας λένε πως είναι. ∆εν είναι αυτό που βλέπουµε µε τα ίδια µας τα µάτια. Ώσπου µια µέρα θα έρθει ο Γκουτέρες και θα µας πει: «Ατυχής» η προσέγγιση του Προέδρου και θα πάνε και οι συγκλίσεις και το πλαίσιο στο διάολο.

Και τότε ως εκ θαύµατος θα έρθουν χέρι-χέρι ο Κουντρέτ και ο Νίκος να µας πουν πως αφού απέτυχαν οι παλιές ιδέες, έφτασε η ώρα να υπογράψουµε τη φρεσκότατη ιδέα της διχοτόµησης, για το καλό του κυπριακού λαού. Και αν τους καµαρώνει από την κόλαση ο Ραούφ Ντενκτάς, είναι και αυτό µια οπτική, δεν υπάρχουν αντιφάσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy