Οι τακτικισµοί του Αβέρωφ…

60

Της Μαρίας Φράγκου

Σύγκρουση Πινδάρου-Προεδρικού και στο βάθος µάχη για τον έλεγχο της δηµόσιας ραδιοτηλεόρασης. Και βεβαίως, µια ακόµη προσπάθεια να ενισχυθεί οτιδήποτε ιδιωτικό και να συρρικνωθεί οτιδήποτε κρατικό, που είναι στόχος και των δύο. Και του Προεδρικού και της Πινδάρου. Ως κεραυνός εν αιθρία, λοιπόν, έπεσε η είδηση την Παρασκευή πως ο ∆ΗΣΥ -συνεπικουρούµενος από το ∆ΗΚΟ- δεν ψήφισε τον προϋπολογισµό του ΡΙΚ.

Έναν προϋπολογισµό που ετοίµασε το ΡΙΚ, ενέκριναν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονοµικών, υιοθέτησε το Υπουργικό Συµβούλιο και στάλθηκε στη Βουλή. Και το ∆.Σ. του ΡΙΚ διορισµένο από την κυβέρνηση ∆ΗΣΥ και τα δύο υπουργεία της κυβέρνησης ∆ΗΣΥ. Ο έλεγχος -πολιτικός- δηλαδή της δηµόσιας ραδιοτηλεόρασης, ολόδικος της κυβέρνησης και του ∆ΗΣΥ. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, να έρχεται ο ∆ΗΣΥ και να απορρίπτει κάτι που ετοιµάστηκε από τον ίδιο; Σάρκα εκ της σαρκός της δεν είναι; Και πώς γίνεται, χωρίς καµία προειδοποίηση, να δίνει στο ∆.Σ. του ΡΙΚ και στον ΥΠΕΣ, στο υπουργείο του οποίου εµπίπτει η δηµόσια ραδιοτηλεόραση, µια τόσο καυτή πατάτα; Ποιον από όλους, αλήθεια, ήθελε να τιµωρήσει ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου; Και αυτά περί πολιτικής πράξης που στόχο έχει τη στήριξη της δηµόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεν τα πιστεύουν ούτε οι ίδιοι, εννοείται… Και τα λένε µόνο και µόνο για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αλλά γίνονται ακόµα πιο καταγέλαστοι από την ίδια τους την πράξη να καταψηφίσουν τον προϋπολογισµό.
Ο κόσµος το έχει τούµπανο και ο ∆ΗΣΥ κρυφό καµάρι…

Το βλέµµα στραµµένο στο 2023 έχει ο Αβέρωφ και τις φτηνές δικαιολογίες, που τις βαφτίζει και πολιτικές, να τις αφήσει στην άκρη. Και το βλέµµα στο 2023 δεν έχει να κάνει µόνο µε τον ή τους υποψηφίους για την προεδρία, έχει να κάνει και µε την εξυπηρέτηση είτε ΜΜΕ είτε επιχειρηµατικών κύκλων που θα στηρίξουν τις επιλογές για τις προεδρικές.
Πρώτος στους τακτικισµούς ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Και µε πολιτικαντισµούς επιχειρεί να θολώσει τα νερά στο συγκεκριµένο θέµα. Θυµόµαστε όλοι τα «χαριτολογήµατα» περί δεξιών και αδέξιων που κορυφώθηκαν µε χαρακτηρισµούς, που πολύ λίγο απείχαν από τις ύβρεις, περί ανίκανων, ανάξιων, άβουλων πριν µερικά χρόνια. Τότε που η λοιδορία, η κατασυκοφάντηση και η επιχείρηση διασυρµού είχαν αναχθεί σε επιστήµη.

Αυτοί που έχουν κάνει το ρουσφέτι επιστήµη, αυτοί που παραδέχονται τη σήψη και τη διαφθορά, αλλά δεν έχουν τη βούληση να τις πολεµήσουν, αυτοί λοιπόν οι τάχατες εκσυγχρονιστές θέλουν να υποτιµήσουν τη νοηµοσύνη µας, θέλουν να γελάσουν πίσω από τις πλάτες µας, αλλά και πίσω από τις πλάτες µας παίζουν τα παιγνίδια τους.
Την παροιµία, µετά το «παναΰρι παναϋραντάσορας» -την ξέρουν οι παλιότεροι- εφαρµόζει ο ∆ΗΣΥ και ο πρόεδρός του. Και µε πολιτικαντισµούς επιχειρεί να θολώσει τα νερά. Στόχος είναι η κατακρεούργηση της δηµόσιας ραδιοτηλεόρασης κι ας µην προσπαθεί να µας πει πως το κάνει για τη γιατρειά της. Με την απόφαση για αποκοπή της διαφήµισης από το ΡΙΚ κέρδισε µία, µε την απόφαση τώρα για στραγγαλισµό του κέρδισε δέκα µία…

Μας έχεις Like στο Facebook ;