Οργανωμένο έγκλημα κατά της νοημοσύνης μας!Του Τάσου Περδίου

Υπάρχει, αλήθεια, λόγος για τον οποίο μπορεί κανείς να απορεί με την εξωφρενικά ανάποδη ανάγνωση της ανθρώπινης ιστορίας από τον Υπουργό Παιδείας, σύμφωνα με τον οποίο θυμίζει Μεσαίωνα το γεγονός ότι κάποιοι από το πρωί μέχρι το βράδυ χτυπούν την Εκκλησία; Ο Πρόδρομος Προδρόμου είναι μήπως αποκομμένος από το πολιτικό σινάφι που κυβερνά τον τόπο εδώ και επτά χρόνια; Πιστεύει, αλήθεια, η καθεστωτική Δεξιά στην ανάγκη δημιουργίας ενός πραγματικά κοσμικού σχολείου, προσανατολισμένου στην κριτική σκέψη, στην τεχνολογία, στις επιστήμες και απαλλαγμένου από δοξασίες, επιβεβλημένες στα παιδιά μας με το έτσι θέλω; Ας γελάσω.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε αυτό το οποίο πιστεύει βαθύτατα το ιδεολογικοπολιτικό σύστημα που επέβαλε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σύστημα. Απλώς το εξέφρασε με μια χονδροειδή φραστική πατάτα, με την οποία πρέπει ακόμα να πονάνε τα στομάχια τους από τα γέλια οι ιστορικοί.

Από αυτές τις δηλώσεις είμαστε πια μαθημένοι από μια κυβέρνηση η οποία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ζει σε μια γυάλα και έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από την πραγματικότητα και το τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Την περασμένη Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε στην τελετή διορισμού του νέου Αρχηγού και του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας. Μεταξύ πολλών άλλων είχε να πει τα εξής, όπως αποδόθηκαν από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Το μέγεθος και η σημασία τού μέχρι στιγμής παραχθέντος έργου επιβεβαιώνουν τη βούληση της κυβέρνησης για μετεξέλιξη της Αστυνομίας, μέσα από τολμηρές αποφάσεις και ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, σε ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αποδοτικό οργανισμό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνοντας πως κατά το 2019 υπήρξε μείωση στον αριθμό των υποθέσεων σοβαρών αδικημάτων και αύξηση στο ποσοστό εξιχνίασής τους».

Αυτά τα έλεγε στις 30 Ιουνίου 2020. Τέσσερις μέρες νωρίτερα, ένας πληρωμένος δολοφόνος εκτέλεσε εν ψυχρώ άλλον έναν άνθρωπο του υποκόσμου. Τέσσερις μήνες νωρίτερα, ένας άλλος πληρωμένος δολοφόνος άνοιξε αδιακρίτως πυρ σ’ ένα εστιατόριο για να σκοτώσει κάποιον τραυματίζοντας τελικά τέσσερις άλλους.  Τρεις μήνες προηγουμένως, ο ίδιος πληρωμένος δολοφόνος προσπάθησε να δολοφονήσει έναν άλλον κύριο στη Λάρνακα. Όλα αυτά, όπως αποκαλύφθηκε, οργανώθηκαν μέσα από τις κεντρικές φυλακές.

Έχουμε χάσει το μέτρημα, αλλά, αν δεν κάνω λάθος, η δολοφονία της 26ης Ιουνίου 2020 πρέπει να ήταν η 16η δολοφονία μόνο στην περιοχή στην οποία έγινε τα τελευταία 6-7 χρόνια. «Δημιουργήθηκε εξειδικευμένη Διεύθυνση για την πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού εγκλήματος», είπε επίσης ο Πρόεδρος γεμάτος ηθική ικανοποίηση για τον αδιαμφισβήτητο θρίαμβο της κυβέρνησής του να προλάβει το σοβαρό έγκλημα πριν αυτό προλάβει να ξεμυτίσει.

Αν εξαιρέσουμε ότι οι πληρωμένοι δολοφόνοι κυκλοφορούν και εκτελούν ανθρώπους ευκολότερα από ταινία του Ταραντίνο, βλαμμένοι καραδοκούν και απαγάγουν παιδιά έξω από τα σχολεία, φόνοι και διακίνηση ναρκωτικών οργανώνονται μέσα από τις κεντρικές φυλακές, ναρκομανείς μπαίνουν στα σπίτια και σφάζουν κυριολεκτικά οικογένειες και ένας μανιακός έπνιγε γυναίκες και παιδάκια και τις πετούσε στις λίμνες και στους λάκκους, αποτελεί αναντίλεκτο γεγονός ότι έχουν μειωθεί τα σοβαρά αδικήματα…