Αρχική Στήλες Όσο ο Πρόεδρός μας γερνά, θυμάται τα παλαιά… Την εποχή της ΟΧΕΝ!

Όσο ο Πρόεδρός μας γερνά, θυμάται τα παλαιά… Την εποχή της ΟΧΕΝ!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Ο εκνευρισμός του Προέδρου Αναστασιάδη παραπέμπει σε παρωχημένες εποχές, δείχνοντας ταυτόχρονα αμηχανία και αδυναμία να αντιμετωπίσει τις εθνικές προκλήσεις. Αντί να δώσει επιχειρήματα για τα όσα πράττει και δεν πράττει ενόψει της τριμερούς συνάντησης στις 25 Νοεμβρίου, καταφεύγει σε ύβρεις σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων.

Κληθείς χθες να σχολιάσει επικρίσεις του ΑΚΕΛ, ότι ενόψει της τριμερούς συνάντησης εγείρει και επιμένει σε ζητήματα που ακυρώνουν συγκλίσεις και βρίσκονται εκτός του πλαισίου Γκουτέρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντί να απαντήσει γιατί ανοίγει ξανά το κεφάλαιο πολιτικής ισότητας, για το οποίο υπάρχει συμφωνημένη σύγκλιση, κατέφυγε σε ύβρεις σε βάρος του ΑΚΕΛ λέγοντας: «Mια συμβουλή θα ήθελα να δώσω προς το ΑΚΕΛ. Επιτέλους ας συναισθανθεί ότι εκφράζει και τους Ελληνοκύπριους. Τίποτα πέραν αυτού». Απάντηση που επιβεβαιώνει το πολιτικό ήθος του ανδρός.

Λυπούμαστε, κύριε Πρόεδρε, αλλά επιβεβαιώνεται αυτό που λέγεται ότι όταν ο άνθρωπος γερνά αρχίζει να ξεχνά τα τωρινά και να θυμάται τα παλιά… Βλέπουμε έναν Αναστασιάδη από τα πολύ παλιά, από τον καιρό που κυριαρχούσε το σύνθημα «Ελλάς, Πατρίς, Οικογένεια».

Θυμήθηκε την εποχή που ηγείτο της ΝΕΔΗΣΥ, την εποχή που υπερασπίστηκε ως δικηγόρος τους πραξικοπηματίες, την εποχή που έβγαζε ομιλίες σε εθνικόφρονα σωματεία υπέρ των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών και υπερασπιζόταν το σύνθημα, «Καλός Τούρκος, νεκρός Τούρκος». Βλέπουμε έναν Πρόεδρο που δεν συμπεριφέρεται ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως πρόεδρος όλων των Κυπρίων, Ε/κ και Τ/κ, δεξιών και αριστερών.

Δεν συμπεριφέρεται ως Πρόεδρος που επιζητεί την ενότητα και μια κοινή ομόσπονδη πατρίδα, όπου αφέντης θα είναι μόνο ο κυπριακός λαός, Ε/κ και Τ/κ. Συμπεριφέρεται σαν πρόεδρος της ΟΧΕΝ Μεσοβούνια! Ίσως να είναι κι αυτός ο λόγος που έχει τόση άψογη συνεργασία και αλισβερίσι με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΑΚΕΛ δέχεται τέτοια επίθεση από το χώρο του ΔΗΣΥ και των εθνικιστικών στοιχείων. Το ΑΚΕΛ κατηγορήθηκε ως «προδοτικό» σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς (ήρωες της ελληνοτουρκικής φιλίας Καβάζογλου και Μισιαούλη), όταν με διορατικότητα και συνέπεια υπερασπίστηκε την επαναπροσέγγιση Ε/κ και Τ/κ, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα της συνεννόησης, της επανένωσης και της λύσης.

Γι’ αυτό, κύριε Αναστασιάδη, το ΑΚΕΛ δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού, ιδιαίτερα από εσάς που δεν έχετε πολιτικά καθαρά χέρια.