Όταν θα βγάλετε τα γάντια, αγγίξτε τους

Της Πέρσας Πολυβίου

 

Όταν θα είστε «καθαροί» και τα χέρια σας πλέον θα είναι ελεύθερα, χωρίς γάντια, χωρίς αντισηπτικά… Όταν θα μπορούν να αγγίζουν οπουδήποτε, οποιονδήποτε και οτιδήποτε… Όταν πλέον θα μπορείτε να βγείτε έξω, να αναπνεύσετε καθαρό αέρα χωρίς δισταγμό… Όταν καθαρίσει το μυαλό απ’ όσα βλέπει και ακούει καθημερινά και ο φόβος για το αύριο καταλαγιάσει… Όταν, τέλος πάντων, τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και ο καθένας από εμάς μετρήσει τις δυνάμεις του, τότε καλό θα ήταν όλους αυτούς, που τόσα χρόνια παίζουν με την τύχη μας, κλέβουν από τα δικαιώματά μας, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό μας και επενδύουν σε όλα τα πρόσκαιρα, σε πύργους και σε βρόμικα χρήματα που προσφέρουν μια εφήμερη ζωή, να τολμήσουμε να τους αγγίξουμε.

Να αγγίξουμε όλους αυτούς που ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες που μόνο η υγεία προέχει προστατεύουν το χρήμα, παλεύουν να κρατήσουν την οικονομία τους, κοροϊδεύουν τον λαό  παραδίδοντάς του παράλληλα μαθήματα ατομικής ευθύνης. Έτοιμοι να καταλογίσουν τυχόν αποτυχία τους στην κουλτούρα του κόσμου κι όχι των πολιτικών τους.

Μετά από αυτό, με χέρια τίμια, θα πρέπει να αγγίξουμε όλους αυτούς που μας κατάντησαν, μηδενός εξαιρουμένου, «ευάλωτους» πολίτες σε όλους τους τομείς.

Μετά από αυτό, θα πρέπει όλοι να ελευθερώσουμε τα χέρια και χωρίς ενδοιασμούς να αγγίξουμε, να μηδενίσουμε τις πολιτικές τους, που στην πράξη, αποδεδειγμένα, απέτυχαν.

Δεν έχουμε πια δικαιολογία. Πριν από αυτό ο καθένας ζούσε στον δικό του κόσμο, πάλευε να βγάλει τα προς το ζην! Δεν του έμενε χρόνος να παρακολουθήσει. Τώρα παρακολουθούμε και πλέον γνωρίζουμε ότι προέχει το ευ ζην. Κατανοήσαμε πόση αξία έχει η υγεία, και όχι μόνο, η οποία δεν αναγνωρίζει φυλές, υπερδυνάμεις, πλούσιους και φτωχούς. Δεν την ενδιαφέρουν τα σύνορα, δεν έχει σύνορα. Αφορά όλους και οι εκπτώσεις στον τομέα αυτό δεν χωρούν.

Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη για να έχουμε την υγεία μας. Παίρνουμε μαθήματα και εμπεδώνουμε πόση αξία έχει να ζεις και να υπάρχεις έχοντας απλά και μόνο τα χέρια σου καθαρά. Όσοι παίζουν με αυτήν θα πρέπει να πάρουν και την ανάλογη απάντηση. Θα πρέπει εμείς οι ίδιοι, με τα χέρια μας, να τους σταματήσουμε.

Κλειστείτε λοιπόν στα σπίτια σας και προετοιμαστείτε όλοι για τη δική μας επανάσταση. Οι άνθρωποι μετά από αυτό οφείλουν να αλλάξουν. Μετά από αυτό πρέπει να βγουν όχι μόνο από το σπίτι αλλά και από το ίδιο το εγώ τους. Να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, να βγάλουν τα γάντια από αυτά και να τα ρίξουν στα μούτρα αυτών που τα έντυσαν με τις πολιτικές τους.

 

 

 

 

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News