Ούτε φύλλο συκής για τον Μεσαίωνα!

Της Νίκης Κουλέρμου

Ήντα χαπάρκα κύριοι του ∆ΗΣΥ που εκφοβίζετε τον κόσµο µε τα δήθεν πισωγυρίσµατα για να σας υπερψηφίσει; Η Κοµισιόν τον περασµένο Φλεβάρη και το Συµβούλιο Υπουργών Οικονοµικών της ΕΕ χθες συµφώνησαν µε την αντιπολίτευση και τις διαπιστώσεις της!

Ότι αυτά τα πέτρινα χρόνια που κυβερνάτε ρίξατε την κυπριακή κοινωνία και την οικονοµία σε κατάσταση Μεσαίωνα!
Ένας Μεσαίωνας που εσείς τον ονοµάζετε… success story και για τον οποίο σας αδειάζει το ECOFIN µε τις συστάσεις της Κοµισιόν ότι «υφίστανται υπερβολικές ανισορροπίες» σε τρία κράτη µέλη, µεταξύ των οποίων και η Κύπρος!
Και ποιες είναι αυτές οι «υπερβολικές ανισορροπίες»;

Τα µη εξυπηρετούµενα δάνεια. Η «πολιτική υπευθυνότητα» του Χάρη Γεωργιάδη να ξεπουλήσει τον Συνεργατισµό ήταν στάχτη στα µάτια της Κοµισιόν για τη µείωση των ΜΕ∆. Το δηµόσιο χρέος µε τα εγγυηµένα κέρδη σε µια ιδιωτική τράπεζα στην οποία χαρίστηκε ο Συνεργατισµός, το πελατολόγιό του µε όλα τα συµπράγκαλά του, έφθασε το 105%!

Βέβαια το ότι ο κ. Αβ. Νεοφύτου αναγνώρισε ότι παρέλαβε το 2013 µια οικονοµία µε 80% δηµόσιο χρέος και τώρα αυτό έφθασε το 105% δεν είναι ιστορία επιτυχίας! Ούτε ασφαλώς ότι το κούρεµα των καταθέσεων ήταν η σωτηρία µας!

Απλά επιβεβαιώνει την ιδεολογική τους εµµονή, να µην εξυπηρετήσουν την κοινωνία και το δηµόσιο.
Επιβεβαιώνει ότι το success story για το οποίο κορδώνουν σαν γύφτικο σκεπάρνι δεν είναι παρά οι λίγοι προνοµιούχοι και πλούσιοι που έγιναν πλουσιότεροι.

Χάρη στους πύργους και τα χρυσά διαβατήρια! Καλοπερνούν οι γαµπρούδες και οι λίγοι και όλοι οι άλλοι, οι πολλοί, πονούν και υποφέρουν… Αυξάνονται οι τιµές των κατοικιών και τα ενοίκια. Και… φταίνε από πάνω και οι νέοι που δεν µπορούν να έχουν δική τους στέγη για τη δική τους οικογένεια και ενοικιάζουν γι’ αυτό και αυξάνονται τα ενοίκια, σύµφωνα µε τον ειδήµονα Χάρη Γεωργιάδη. Και πώς να ζήσουν οικογένεια και να αποκτήσουν και δικό τους σπίτι µε µισθούς 800 και 1.000 ευρώ κύριοι;

Οι ανισορροπίες πρέπει να αντιµετωπιστούν κατά τρόπο διαρκή συστήνουν Κοµισιόν και Ecofin. Να εστιάσουν οι διαχειριστές των δηµόσιων οικονοµικών και της ζωής των πολιτών «στις βασικές προκλήσεις δηµιουργώντας συνθήκες για βιώσιµη ανάπτυξη και απασχόληση»!

Μήπως εννοούν να εγκαταλείψετε την πολιτική των πωλήσεων των χρυσών διαβατηρίων και των πύργων, άραγε; Να βάλετε τους πολλούς και την κοινωνία και το δηµόσιο πάνω από το εγώ σας; Να βάλετε την πατρίδα πάνω από το κόµµα και τους συµπεθέρους;

Για σκεφτείτε. Σκεφτείτε γιατί πλέον αυτοί οι «φίλοι» σας και οι εταίροι σας στην ΕΕ σάς τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια και µάλιστα µια βδοµάδα πριν τις εκλογές!
Σας ξεγυµνώνουν και δεν έχετε ούτε φύλλο συκής για να κρύψετε τη γύµνια του Μεσαίωνα στον οποίο ζει επί των ηµερών σας η Κύπρος!