Ποια «συμφέροντα» θέλουν τον Θ. Πυρίλλη να «σωπάσει»;

389

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Ο δήμαρχος Παραλιμνίου έδωσε κατάθεση για τις καταγγελίες που έγιναν εναντίον του για παράνομες επεμβάσεις με μπουλντόζες σε παραλίες στον Πρωταρά. Ο κ. Πυρίλλης αντιμετωπίζει ποινικά αδικήματα και η υπόθεση θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου, με τον κ. Πυρίλλη να δηλώνει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, λέγοντας: «Αντί να έχουν ως μέλημα την επανόρθωση αδικιών δεκαετιών και εκπλήρωσης των όσων είχαν υποσχεθεί στον κόσμο του Παραλιμνίου, θέλουν να με βάλουν στο σκαμνί σε προσωπικό επίπεδο επειδή αγωνίζομαι για τα συμφέροντα του τόπου μας». Πέστε μας, κύριε δήμαρχε, ποιοι είναι αυτοί και τι συγκεκριμένα σας έχουν υποσχεθεί και τώρα δεν το εκπληρώνουν.

Ο κ. Πυρίλλης μίλησε επίσης για «εκδικητικές κινήσεις, επειδή έχει θίξει συμφέροντα», προσθέτοντας ότι θέλουν «να μας υποχρεώσουν να σωπάσουμε και να υποκύψουμε απέναντι στα συμφέροντα τα οποία έχουμε θίξει». Πρόκειται για πολύ σοβαρή καταγγελία και από τη στιγμή που ο κ. Πυρίλλης έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία όφειλε να κατονομάσει ποιοι τον υποχρεώνουν να σωπάσει και να υποκύψει για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Από τη στιγμή που ο κ. Πυρίλλης δεν το πράττει, μένει εκτεθειμένος και δεν θα πρέπει να έχει παράπονα γιατί εφαρμόζεται ο νόμος. Μπορεί στο πλευρό του δημάρχου να τάχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου, όπως και ο συνάδελφός του δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Καρούσος, αλλά κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Στην Κύπρο υπάρχει παντού ατιμωρησία, η οποία οδηγεί στην αποθράσυνση και σε αυθαιρεσίες. Σίγουρα δεν είναι μόνο στο Παραλίμνι που γίνονται παρανομίες και αυθαιρεσίες και καταστρέφεται το φυσικό μας περιβάλλον. Σε όλες τις παραλιακές πόλεις έχουν γίνει ή γίνονται παρανομίες χωρίς να υπάρχει τιμωρία.

Οι παραλίες μας, προστατευόμενες και μη, έχουν γεμίσει παράνομες υποδομές, με τις αρμόδιες Αρχές αδειοδότησης είτε να κλείνουν τα μάτια είτε να τις συγκαλύπτουν. Είναι αυτή η ατιμωρησία που οδήγησε και στην αποθράσυνση των ντιβέλοπερς να ανεγείρουν μέχρι και ξενοδοχειακές μονάδες πάνω από αρχαία και πάνω στο κύμα της θάλασσας, όπως συνέβη και με τις θαλασσινές σπηλιές στην Πέγεια.

Μέχρι πού θα φθάσει αυτή η ατιμωρησία;