Πυροβολούν το κράτος, ναι!Της Πέρσας Πολυβίου

Ληστείες, δολοφονίες, διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων, πυροβολισμοί. Δολοφόνοι ηλικίας 30, διαρρήκτες ηλικίας 20! Με κύριο κίνητρο; Τα χρήματα.

Κανείς δεν τους δικαιολογεί, όλοι τους κατηγορούν! Κι εγώ μαζί! Κανένας δεν έχει δικαίωμα να στερεί τη ζωή κανενός και κανείς δεν μπορεί να κλέβει τα χρήματα των άλλων!

Μας θλίβει όλο αυτό που ζούμε τελευταία, μας κάνει να νιώθουμε ανασφάλεια και ξένοι στην ίδια τη χώρα μας! Λες και ζούμε κάπου εκτός Κύπρου! Η μικρή Κύπρος άλλαξε! Τίποτα δεν την θυμίζει!

Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτή την αλλαγή;

Είναι σημαντικό να βρούμε την αιτία, τα βαθύτερα αίτια που η κοινωνία μας άλλαξε προς το χειρότερο. Και θα ήταν πιο έντιμο και σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματικό αντί εξοργισμένοι να δηλώνουμε ότι όποιος τα βάλει με το κράτος θα πληρώσει το κόστος, να δούμε για ποιο λόγο τα βάζει ο οποιοσδήποτε με το κράτος… Γιατί ίσως οι πολιτικές του να γεννούν αυτές οι συμπεριφορές.

Γιατί μια γενιά ολόκληρη διακινδυνεύει την ελευθερία της σκοτώνοντας και κλέβοντας; Γιατί καταφεύγει στα ναρκωτικά και προτιμά να ζει με ψευδαισθήσεις; Τι οδηγεί μεγάλο μέρος της γενιάς μας σε όλα αυτά;

Μήπως το ίδιο το κράτος; Γι’ αυτό το πυροβολεί;

Μήπως όλο αυτό είναι μια αντίδραση στην ανεργία που ζει, στο άγχος που βιώνει, στην απαξίωση που νιώθει προς τους θεσμούς και προς όλους αυτούς που τους εκπροσωπούν; Όταν το κράτος το ίδιο δεν την σέβεται, όταν οι προσπάθειές της να κάνει οικογένεια, σπίτι, να ζήσει αξιοπρεπώς δεν έχουν αποτέλεσμα, μήπως η φυλακή δεν είναι τιμωρία στο τέλος αλλά λύτρωση; Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος ζει στα πλαίσια της λιτότητας. Οι παλιοί είδαν τους κόπους τους σε μια μέρα να «κουρεύονται» και οι νέοι επιστρέφουν από τις σπουδές του και βρίσκουν πόρτες κλειστές. Το success story των μνημονίων οδήγησε σε ποσοστό 28,2% τη νεανική ανεργία.

Πόσοι νέοι επιστήμονες με πτυχία βλέπουν τα χρόνια να περνούν χωρίς να τους δίνεται ευκαιρία να τα ζήσουν;

Πόσοι νέοι έχουν να δώσουν αλλά μένουν απλοί παρατηρητές μιας κοινωνίας που δεν τους εντάσσει στον κορμό της;

Πόσοι θεωρούν ότι είτε προσπαθήσουν είτε όχι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Ότι το σύστημα δεν τους βοηθά;

Γι’ αυτό λοιπόν, μη θυμώνετε κύριε Πρόεδρε μόνο με τους νεαρούς κλέφτες και φονιάδες! Βρείτε τους μεγάλους που πυροβολούν καθημερινά τη νέα γενιά και βάλτε τα με αυτούς! Δείξτε μηδενική ανοχή σε όλους αυτούς που κρατούν θέσεις και αξιώματα, που παίρνουν τις αποφάσεις και πυροβολούν με τον βίο και την πολιτεία τους την απογοητευμένη νέα γενιά!

Βάλτε τα με το ίδιο το κράτος και τότε θα δείτε αποτελέσματα! Εδώ σας θέλω!