Πολιτική με τσιτάτα

41

Του Τάσου Περδίου

“Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ότι σύντομα και η Λάρνακα θα πάρει τα πάνω της στον τομέα της εκπαίδευσης. Προχωρούμε όλοι μαζί”. Στα τσιτάτα δεν τον πιάνει κανείς τον Υπουργό Παιδείας, αλλά αν τον καλούσε κανείς να τεκμηριώσει τον καλό δρόμο και πώς, πότε και πού “προχωρούμε όλοι μαζί”, κανένα λογύδριο δεν τον έσωζε. Εάν προχωρούσατε μαζί, εσείς μαζί με τους Λαρνακείς, οι φορείς της Λάρνακας δεν θα περίμεναν τρία ολόκληρα χρόνια από τον προκάτοχό σας και εσάς για να τους κάνετε την τιμή να κάνετε μια επίσκεψη για να δείτε τα θέματα της πόλης. Σε ποιο καλό δρόμο βρισκόμαστε, Παναγία μου; Από τα τέλη του 2011 που συζητείται το θέμα της επιτακτικής ανάγκης μεταστέγασης της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου, ο κ. Χαμπιαούρης είχε να μας πει ότι όλα βαίνουν καλώς και θα έχουμε νέα Τεχνική το 2022. Ζήσε Μάη μου.

Έχουν αποδειχθεί είτε παντελώς αδιάφοροι ή πλήρως ανίκανοι να βρουν στο χάρτη 1-2 χωράφια για να δώσουν στη Μητρόπολη Κιτίου και να πάρουν το ακίνητο της Διανελλείου. Εδώ και 4,5 χρόνια δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν μια απλή πράξη ανταλλαγής κι εμείς καθόμαστε και περιμένουμε ότι θα μας φτιάξουν τα δημόσια σχολεία.

Το Λύκειο της Βεργίνας κάνει τις παραγκουπόλεις να μοιάζουν με αρχοντικά στο Κολωνάκι. “Παρατηρούνται προβλήματα οξείδωσης οπλισμού στο σκελετό που οφείλονται στην υγρασία του εδάφους και στην ελλιπή συντήρηση των οικοδομών. Παρατηρούνται καθιζήσεις στις πλάκες βεραντών. Παρατηρούνται σαθροί σοβάδες και μπογιές, αποτέλεσμα και πάλι της έλλειψης συντήρησης”. Αυτά τα λένε γραπτώς οι ίδιες οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Τι διάολο, δεν διαβάζει τα σημειώματα των υπηρεσιακών του πριν ανοίξει το στόμα του; Δεν έχουν σταθεί άξιοι να σοβατίσουν τους τοίχους ενός σχολείου που δεν περιποιεί τιμή σε οποιαδήποτε χώρα που θέλει να θεωρείται σύγχρονη και ο αρμόδιος υπουργός καμώνεται ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Τον Οκτώβριο του 2014, οι εξαγγελίες για στέγαση σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λάρνακα ήταν κλασικά πομπώδεις. Έχουμε μπει στον πέμπτο χρόνο αναμονής και ακόμα περιμένουμε από τον Υπουργό Οικονομικών εάν θα φιλοτιμηθεί να εγκρίνει τα σχετικά κονδύλια.

Μέσα σ’ όλα αυτά έχουμε και τους βουλευτές του ΔΗΣΥ να προσπαθούν να ξεπλύνουν την ντροπή. “Πρώτη φορά υπουργός ήρθε σε διάστημα δύο μηνών δύο φορές στη Λάρνακα”, έλεγε την περασμένη Τρίτη ο Ζαχαρίας Ζαχαρίου. Να του στήσουμε άγαλμα, Ζαχαρία μου. Μην ξεχαστεί το κελεπούρι…

 

 

Μας έχεις Like στο Facebook ;