Πολλαπλές εκλογές για µαζεµένες πλάκες

60

Του ∆ηµήτρη Παλµύρη

Μας άνοιξε την όρεξη για εκλογές ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Βουλευτικές λέει αυτός; Και προεδρικές του προσθέτουµε εµείς.

Εκλογές µαζικές, δεν τους χαλάµε χατήρι. Να µοιράσουν και κανένα κονδύλι. Να διορίσουν ακόµη κανένα σύµβουλο στο Προεδρικό. Να καλοπιάσουνε ο ένας τον άλλο οι συναγερµικοί εντός και εκτός µίντια, ιδιοκτήτες, δηµοσιογράφοι, σπόνσορες, καριερίστες και φίλοι.

Τι σήµερα λοιπόν, τι αύριο, τι τώρα, ας πάµε σε συνδυασµό προεδρικών εκλογών και βουλευτικών. Αφού ο Αναστασιάδης κυκλοφόρησε τη νέα ιδέα του κοινοβουλευτικού συστήµατος και του εκ περιτροπής Πρωθυπουργού για τη λύση του Κυπριακού, και αφού ο Αβέρωφ ζητά βουλευτικές ως πρόταση δυσπιστίας στα κόµµατα για να (µην) κριθεί η κυβέρνηση, ας το κάνουµε πράξη. Να δούµε αυτούς που προαλείφονται για την προεδρική καρέκλα κατασκευάζοντας το προφίλ του σοβαρού, του µετριοπαθούς και του φιλελέ, να κατεβαίνουν σε εκλογές στο πλευρό της ΕΟΚΑ Β’ της Νεότερης, µαζί µε πιστοποιηµένους Λαφαζάνηδες.

Αλλά µιας και είµαστε σε αυτούς που την είδαν «οι επόµενοι» Πρόεδροι της Συναγερµοκρατίας, µήπως φαντάζονται πως όλοι ξεχνάνε; Γιατί µπορεί εδώ στην Κύπρο να καταφέρουν να ελιχθούν, να σκεπάσουν σκάνδαλα, να αποπροσανατολίσουν από καταστροφικές πολιτικές ρίχνοντας πυροτεχνήµατα κτλ. Όµως τι θα συµβεί µε τη διεθνή κοινότητα και την αξιοπιστία σας εκεί; Ποιος να σας πάρει σοβαρά όταν του πείτε πως το φιάσκο µε τις νέες ιδέες ήταν «µια δηµιουργική προσπάθεια να βγούµε από το αδιέξοδο»;

Αλλά και ποιος Τουρκοκύπριος να σας εµπιστευτεί ξανά να πιείτε ζιβανίες και καφέδες για να πουλήσετε «επαναπροσέγγιση» σε εκείνους τους Ελληνοκύπριους της δεξιάς που ακόµη υποκρίνονται πως είναι υπέρ της λύσης; Της λύσης δύο κρατών είστε υπέρµαχοι. Γιατί δεν διαγράφονται εύκολα οι κουβέντες των «δανεικών ψήφων» των Τουρκοκυπρίων. Ακόµη και αν κάποιοι θα ήθελαν να ξεχάσουν, είναι εκεί να επιβεβαιώνουν πως για πάντα θα τοποθετείτε ένα διαχωριστικό τείχος µεταξύ των δύο κοινοτήτων. Πως όποιος τολµά να απευθύνεται σε όλους τους Κυπρίους, θα τον ονοµάσετε λίγο πολύ προδότη των θέσεων της πλευράς µας. Λες και η πλευρά µας είναι όποιες νέες ιδέες κατεβάσει ο νους του καθενός. Εποµένως κοµµένα τα σόου της µετριοπάθειας. Ζωστείτε τα αµερικάνικα άρµατα, τις κολώνες του Παρθενώνα, τα νεκρά πτώµατα και τα πολυασφαλιστικά στην τσέπη και κατεβείτε όλοι σε προεδρικές και βουλευτικές εκλογές αγκαζέ. Τόση αυτοπεποίθηση που νιώθετε, διασκεδάστε µας λίγο.

Μην αφήσετε την άρνηση του Προεδρικού να τερµατίσει αυτή την ιστορία!