Προκλητικά απαξιωτικός ο Χάρης Γεωργιάδης

Ομοβροντία επικρίσεων για την αλαζονική και συνάμα απαράδεκτη δήλωσή του

353

Την οργή της κοινωνίας συνάντησε η δήλωση Χάρη Γεωργιάδη, με την οποία απαξίωσε και μηδένισε το δημόσιο σχολείο, την ίδια ώρα που η κρίση στην εκπαίδευση κορυφώνεται.

Αντί προσπάθειας προσέγγισης και εξεύρεσης λύσης για το καλό της δημόσιας Παιδείας, ο ΥΠΟΙΚ πυροδότησε περισσότερη ένταση και προκάλεσε ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Το ΑΚΕΛ, διά του βουλευτή του, Άριστου Δαμιανού, τόνισε, χθες, πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Χάρη Γεωργιάδη: «Εσείς θα θέλατε το δικό σας παιδί να πηγαίνει σε ένα σχολείο του οποίου οι εκπαιδευτικοί να μην επιλέγονταν με διαδικασία, με αξιολόγηση, με εξέταση, αλλά με τη σειρά, με την ηλικία, με την αρχαιότητα;», είναι απαξιωτικές για τους εκπαιδευτικούς.

«Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι οι προσωπικές και οικογενειακές επιλογές των δημοσίων προσώπων δεν μας αφορούν και είναι απολύτως σεβαστές« σημείωσε, ωστόσο, παραθέτοντας τη συγκεκριμένη αναφορά, το μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ, υπέδειξε πως, πρόκειται για μια δήλωση απαξιωτική για τους εκπαιδευτικούς που έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες και χειρότερες δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη.

Οι δηλώσεις αυτές, αποκαλύπτουν τρία στοιχεία, σημείωσε: Πρώτο, το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού, σε σχέση με τη δημόσια παιδεία. Δεύτερο, την υποτίμηση της αξίας και της προσφοράς της δημόσιας παιδείας και των εκπαιδευτικών. Τρίτο, τον πραγματικό τους στόχο που είναι η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και η ενίσχυση ιδιωτικών σχολείων για τους λίγους και τους εκλεκτούς.

Μόνη έγνοια η αύξηση των κερδών

Εξάλλου, σε δηλώσεις του νωρίτερα, χθες, στο ραδιόφωνο του «Άστρα», ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ και βουλευτής, Στέφανος
Στεφάνου, εξέφρασε στήριξη στο δημόσιο σχολείο, επισημαίνοντας ότι η Παιδεία χρειάζεται προοδευτική μεταρρύθμιση, την οποία όμως δεν θα κάνουν οι κυβερνώντες γιατί αντιμετωπίζουν το θέμα με οικονομικούς όρους.

Ο Στ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, συγκρούεται με τις δηλώσεις ότι ενδιαφέρεται για τους χαμηλόμισθους και τους μη προνομιούχους.

Είπε επίσης ότι αυτοί που βρίσκονται στο Προεδρικό και την Πινδάρου το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα αυξηθούν τα κέρδη για εκείνη τη μικρή ομάδα των μεγαλοεπιχειρηματιών που τους στηρίζει.

Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Οικολόγων, αλλά και οργανωμένα σύνολα, καθώς επίσης και πολίτες με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζουν οργή από τις δηλώσεις Χάρη Γεωργιάδη.

Η Συμμαχία Πολιτών καλεί την κυβέρνηση Αναστασιάδη να αντιληφθεί ότι είναι κυβέρνηση όλων των Κύπριων και όχι μόνο των πλουσίων.

Ï Ðñüåäñïò ôçò Äçìïêñáôßáò êáé õðïøÞöéïò Íßêïò ÁíáóôáóéÜäçò êÜíåé äçëþóåéò ìåôÜ ôçí áíáêïßíùóç ôùí ôåëéêþí áðïôåëåóìÜôùí ôïõ ðñþôïõ ãýñïõ ôùí ðñïåäñéêþí åêëïãþí, ðïõ ôïí ïäçãïýí óôï äåýôåñï ãýñï, Ëåõêùóßá 28 Éáíïõáñßïõ 2018. ÊÕÐÅ/ÁÐÅ ÌÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

«Ενώ όλοι καλούν όλους τους εμπλεκόμενους να ρίξουν τους τόνους και με πνεύμα συναίνεσης να προσέλθουν σε έναν ειλικρινή διάλογο, ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να μηδενίσει το εκπαιδευτικό έργο στα δημόσια σχολεία. Με αυτό το επιχείρημα θέλησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι το δικό του παιδί πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο. Αυτή είναι η ιδεολογία της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Οι οικονομικά προνομιούχοι μπορούν να επιλέγουν τις ιδιωτικές υπηρεσίες ενώ η μάζα του λαού να έχει ως επιλογή τις δημόσιες υπηρεσίες τις οποίες όμως η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν φρόντισε να αναβαθμίσει. Αυτό συμβαίνει τόσο στο ζήτημα της Υγείας όσο και της Παιδείας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς και τη δημόσια εκπαίδευση και να στοχοπροσήλωσει τις ενέργειές της στην εξυγίανση και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης», τονίζει το Κίνημα Οικολόγων.

Περισσότερα για το σημερινό θέμα, στην έντυπη έκδοση και ψηφιακή έκδοση της «Χ» στο pdf.dialogos.com.cy και τις υπόλοιπες μέρες διαθέσιμο δωρεάν στο αρχείο.