Προκλητικός ο ΟΚΥπΥ, αναφέρουν οι κυβερνητικοί ιατροί

207

Αντέδρασε η ΠΑΣΥΚΙ μετά την πρόσφατη διάσκεψη Τύπου

 

Την αντίδραση της ΠΑΣΥΚΙ έχει προκαλέσει η πρόσφατη διάσκεψη Τύπου του ΟΚΥπΥ. Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΥΚΙ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «την ιδιαίτερα δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε ως κοινωνία θα ήταν φρόνιμο να αποφεύγονται θεατρινισμοί και άστοχες δημοσιογραφικές διασκέψεις από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) που το μόνο που καταφέρνουν», σημειώνεται, «είναι να προκαλούν όσους βρίσκονται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή, οι οποίοι, βιώνοντας την κατάσταση, γνωρίζουν».

«Παράκληση, μην προκαλείτε κύριοι του ΟΚΥπΥ. Η προσπάθεια ωραιοποίησης μέσω στυγνών αριθμών είναι ό,τι χειρότερο, τόσο για την παρούσα περίοδο, καθώς και για την περίοδο που αναμένεται και δυστυχώς αποτελεί ακόμη ένα “θα” όπως τα τόσα αλλά που κατά διαστήματα ανακοινώνονται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ΠΑΣΥΚΙ σημειώνει ότι η καθυστερημένη έγκριση 20 εκατομμυρίων για αγορά αναλωσίμων, εξοπλισμού και υπηρεσιών που έπρεπε να υπήρχαν τουλάχιστον προ μηνός στη διάθεση των λειτουργών υγείας δεν αποτελεί αφορμή τηλεοπτικής προβολής αλλά ντροπής και ανάληψης ευθύνης.
«Να είστε σίγουροι ότι για τους ανύπαρκτους σχεδιασμούς, την απουσία προετοιμασίας και τις ελλείψεις θα απαιτήσουμε και θα φροντίσουμε κάποιοι με την παρέλευση της επιδημίας να λογοδοτήσουν», προστίθεται.
Η έλλειψη ιατρικής επιστημονικής αντίληψης στη διοίκηση των Νοσηλευτηρίων εν μέσω της πανδημίας, αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ, είναι εξίσου επικίνδυνη με τον ίδιο τον κορονοϊό.

Περισσότερα για το σημερινό θέμα, στην έντυπη έκδοση και ψηφιακή έκδοση της «Χ» στο pdf.dialogos.com.cy και τις υπόλοιπες μέρες διαθέσιμο δωρεάν στο αρχείο.