Προς άλωση κάθε τι του Δημοσίου

240

 

ΑΚΕΛ: Αυταρχισμό και πρωτοφανή αλαζονεία επιδεικνύουν οι κυβερνώντες

Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλώσει καθετί με δημόσιο χαρακτήρα, ενώ, έχοντας διασφαλίσει την επανεκλογή της και με νέο αέρα, συμπεριφέρεται με πρωτοφανή αλαζονεία και αυταρχισμό.

Από το βήμα της οργανωτικής συνδιάσκεψης του ΑΚΕΛ Λεμεσού, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη στάση της στην κρίση στην παιδεία, επισημαίνοντας πως «προκάλεσαν οι ίδιοι την κρίση, τη συντηρούν με τις εμμονές τους και επιμένουν να μην αποδέχονται το αυτονόητο που τους υποδεικνύει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Να ανασταλούν οι μονομερείς τους αποφάσεις, να ανασταλούν και οι αποφάσεις των εκπαιδευτικών και να διεξαχθεί θεσμοθετημένος διάλογος με τους εκπαιδευτικούς όπως γινόταν τόσα χρόνια. Ο διάλογος να γίνει πρωτίστως για τα πολλά και ουσιαστικά προβλήματα της παιδείας του τόπου και όχι μόνο για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών».

Απαξίωση εργαζομένων

Ο Άντρος Κυπριανού κατήγγειλε τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εκπαιδευτικοί, λέγοντας πως αυτό πρέπει να ανησυχήσει

«όλους τους εργαζόμενους». Πριν τους εκπαιδευτικούς, υπενθύμισε, ήταν οι λεωφορειούχοι, μετά οι νοσηλευτές, μετά οι γιατροί, μετά θα είναι άλλοι. «Απαξιώνουν τη δημόσια παιδεία, απαξιώνουν τους εργαζόμενους, αφήνουν ανοικτό το δρόμο για να καταρρεύσει και η δημόσια υγεία, για να έρθουν στο τέλος να μας πουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αναβάθμιση του ιδιωτικού τομέα της παιδείας ή της υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Το πιο τραγικό είναι ότι επιχειρούν να αλώσουν καθετί με δημόσιο χαρακτήρα επικαλούμενοι τους εργαζόμενους των 500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε ακόμα, υπενθυμίζοντας πως αυτή η κυβέρνηση απέρριψε ασυζητητί την όποια σκέψη για κατώτατο μισθό και επέβαλε την εργασία τις Κυριακές. «Ποια κυβέρνηση απορρίπτει κάθε συζήτηση για σεβασμό, ενίσχυση και επέκταση των συλλογικών συμβάσεων; Ποια κυβέρνηση επιτρέπει με την ανοχή της τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων; Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού. Επικαλούνται τα λεφτά του κάθε φορολογούμενου πολίτη.

Μα ποια κυβέρνηση φόρτωσε τις επόμενες γενιές με χρέη δισεκατομμυρίων οδηγώντας τον Συνεργατισμό στη διάλυση και στο ξεπούλημα; Μιλούν για εξοικονομήσεις που πρέπει να γίνουν. Μα ποια κυβέρνηση έχει προσλάβει στρατιά συμβούλων αγνώστων καθηκόντων για να βελτιώσει την ικανότητά της να μας απαντά και για να ξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια, τους οποίους πληρώνει ο φορολογούμενος;», διερωτήθηκε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Πολιτικές της αρπαχτής

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση της Κύπρου από τους οίκους αξιολόγησης. «Σίγουρα αυτό είναι θετική εξέλιξη γιατί θα δανειζόμαστε πιο φθηνό χρήμα. Το πώς θα διατίθεται αυτό το χρήμα όμως είναι πιο σημαντικό. Πού είναι η αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης;  Πώς επωφελείται η κοινωνία από την οικονομική τους πολιτική;

Για τους λίγους είναι τα πολλά και για τους πολλούς τα λίγα», τόνισε, και μίλησε για «πολιτικές της αρπαχτής», όπως είναι οι πολιτικές των διαβατηρίων.

Πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση, διερωτήθηκε, αν όχι σε μια νέα, πολύ μεγαλύτερη από το 2013, φούσκα στα ακίνητα;

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού για τα πρωτοφανή κρούσματα διαφθοράς με τα οποία κάθε άλλο παρά δείχνει να αντιπαρατίθεται, όπως είπε, ενώ αναφέρθηκε και στα θέματα αστυνομίας, δημόσιας τάξης και ασφάλειας, για να τονίσει την ανεπάρκεια των αρμοδίων στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Και όμως ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός Αστυνομίας, ενώ μοιάζουν ανίκανοι να ελέγξουν την κατάσταση, κάνουν και δηλώσεις στα ΜΜΕ για τις τεράστιες επιτυχίες τους», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

Ακυβέρνητο το πλοίο

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη «επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να κυβερνήσει και να προσπαθήσει να κυβερνήσει. Προς το παρόν το πλοίο φαίνεται ακυβέρνητο και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό αν σκεφτεί κανείς ότι μπροστά μας έχουμε και τις κρίσιμες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα«, είπε ο Άντρος Κυπριανού, σε ομιλία του, χθες, στην οργανωτική συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λεμεσού.

Η φράση «τέλος εποχής» είναι μια φράση που ξεκίνησε να ακούγεται από διάφορους, ακόμα και κυβερνητικούς αξιωματούχους που ασχολούνται με το Κυπριακό, σημείωσε, για να τονίσει τους κινδύνους που είναι ορατοί και άμεσοι. «Το ενδεχόμενο απόσυρσης της UNFICYP και η πρόθεση της Τουρκίας να προβεί σε γεωτρήσεις μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ θα μας οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες. Η τουρκοκυπριακή κοινότητα νιώθει τον εναγκαλισμό της Άγκυρας όλο και πιο έντονο. Ο χρόνος που περνά λειτουργεί σε βάρος μας, με τα κατοχικά και διχοτομικά δεδομένα να παγιώνονται. Συνεπώς πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να το παίζουμε «εθνάρχες». Ή θα αφήσουμε τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις κατά μέρος και να διαπραγματευθούμε με συνέπεια ή θα ανοίξουμε την πόρτα στον εφιάλτη της διχοτόμησης», υπογράμμισε, και επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί λύση δύο κρατών. «Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε να πιούμε το κώνειο της λύσης δύο κρατών. Γιατί τότε η Κύπρος θα χαθεί μια για πάντα.

Γιατί τότε θα αναγκαστούμε να συμβιώνουμε με την Τουρκία μέσα στην ίδια μας την πατρίδα. Γιατί τότε οι χιλιάδες του στρατού και των εποίκων θα αφανίσουν μια για πάντα και Ε/κ και Τ/κ», είπε.

Λέγοντας πως ο κ. Αναστασιάδης δεν ένιωσε την ανάγκη να καλέσει Εθνικό Συμβούλιο πριν αναχωρήσει για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σημείωσε πως «είτε έχει πλήρη άγνοια κινδύνου, είτε νιώθει πανέτοιμος να χειριστεί το Κυπριακό ως ο εις και μόνος. Εμείς επαναλαμβάνουμε τη θέση μας δημόσια, όπως θα κάναμε και εντός του Εθνικού Συμβουλίου. Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να συμβάλει με τη στάση της ώστε να επανεκκινήσει η διαπραγματευτική διαδικασία, με στόχο την εξεύρεση λύσης στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου», τόνισε.

Μας έχεις Like στο Facebook ;