Πρωταγωνιστές σε πολιτική σάτιρα της εποχής Χάρρυ Κλυνν

78

Πόσα και τι να προλάβει κανείς…

Αυτή η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν, θα μπορούσαν, κάλλιστα, να πρωταγωνιστούσαν σε πολιτική σάτιρα της χρυσής εποχής του αείμνηστου Χάρρυ Κλυνν.

Γιατί, ειλικρινά, με πολιτική σάτιρα της εποχής εκείνης μοιάζει ή θυμίζει ο τρόπος που διαχειρίζεται την εκτελεστική εξουσία η διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

Και όταν λέμε πολιτική σάτιρα, ασφαλώς δεν εννοούμε μόνο αυτά που προκαλούν γέλιο…

Γιατί η σάτιρα του μ. Χάρρυ Κλυνν, τότε, την τραγωδία που βίωνε η Ελλάδα με αυτούς που την κυβερνούσαν αναδείκνυε. Και σήμερα, τα όσα αποφασίζει ή τα όσα διατάζει η κυβέρνησή μας, τα όσα σχεδιάζει και τα όσα προγραμματίζει, μόνο με τραγωδία ισοδυναμούν.

Τι πέτυχαν αυτά τα έξι χρόνια που μας κυβερνούν; Οδήγησαν σε πλήρη ανυποληψία τη δημόσια υγεία. Ευνούχισαν και απαξίωσαν και καταπάτησαν τη δημόσια εκπαίδευση. Κατασπάραξαν και συνεχίζουν να κατασπαράζουν το δημόσιο πλούτο. Διέλυσαν εντελώς το κοινωνικό κράτος και τους εργασιακούς θεσμούς…

Φυσικά έχουν απάντηση. Κι εδώ είναι που θα τους ζήλευε και ο μ. Χάρρυ Κλυνν. Για το θράσος και την αναίδειά τους… Η απάντησή τους λοιπόν, είναι πως για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Ξεχνούν, βεβαίως, πως προηγούμενοι είναι αυτοί… Για όλα, λοιπόν, φταίει η διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Χάρης Γεωργιάδης αναδεικνύεται σε πρόσωπο της κυβέρνησης. Αυτό το πρόσωπο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον τόπο, όχι απλά στην άκρη του γκρεμού, αλλά τον ρίχνει κιόλας στον γκρεμό. Γιατί η σφραγίδα του, είναι τελικά, παντού. Αν είναι η ανυποληψία στη δημόσια υγεία, μαζί με το αρμόδιο υπουργείο συνυπεύθυνο και το δικό του.

Αν είναι στη διάλυση του κράτους πρόνοιας, χέρι-χέρι με το αρμόδιο υπουργείο. Ιδιωτικοποιήσεις, ξεπουλήματα… Πρώτος σέρνει το χορό. Δημόσια παιδεία; Διασυρμός και απαξίωσή της; Προσβολή του εκπαιδευτικού κόσμου; Πρώτος και καλύτερος.

Το προχθεσινό του, μπορεί, χωρίς συναγωνισμό να αποσπάσει το Βραβείο Χρυσό Βατόμουρο. «Εσείς θα θέλατε το δικό σας παιδί να πηγαίνει σε ένα σχολείο του οποίου οι εκπαιδευτικοί να μην επιλέγονταν με διαδικασία, με αξιολόγηση, με εξέταση, αλλά με τη σειρά, με την ηλικία, με την αρχαιότητα;», μας είπε.

Και ναι, ακόμα παραμένει υπουργός. Ναι, ακόμα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας και ναι ακόμα, το κόμμα από όπου διέπρεψε στην πολιτική σκηνή ακόμα να ζητήσει την απομάκρυνσή του…