Προβλήματα που παραμένουν και γιγαντώνονται

Της Ελένης Κωνσταντίνου

Παρά το γεγονός ότι δόθηκαν και οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς του δημοσίου, εντούτοις αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Αυτό και μόνο το γεγονός θα πρέπει να προβληματίσει, αφού ακόμη και αυτά τα οικονομικά κίνητρα δεν είναι αρκετά για να τους κάνουν να επιλέξουν τα δημόσια νοσοκομεία.

Το ποσό που θα διανεμηθεί στους γιατρούς φθάνει τα 21 εκατομμύρια ευρώ και ότι θα λαμβάνουν στη βάση αυτού του ποσού σταθερά σε μηνιαία βάση €1.850 συν ποσοστό που θα εξασφαλίζουν ανάλογα με την παραγωγικότητά τους με δυνατότητα να προσθέσουν στο ετήσιο εισόδημά τους €32.315 και €2.690 μηνιαίως επιπρόσθετα του κανονικού τους μισθού. Πέραν λοιπόν των οικονομικών κινήτρων και άλλα εργασιακά ζητήματα έχουν τον δικό τους ρόλο. Δεν παύει όμως η υποστελέχωση να είναι ένα πρόβλημα το οποίο γιγαντώνεται.

Είναι γεγονός ότι τα προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία δεν είναι σημερινά, όμως ακριβώς κάποια από αυτά ακόμη και μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ δεν έχουν εκλείψει. Προς το παρόν δεν φάνηκε τα ιδιωτικά νοσοκομεία να έχουν απειλήσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων, όμως αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει και τους επόμενους μήνες αφού η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει με τον δικό της τρόπο την εξέλιξη του Σχεδίου Υγείας.

Πάντως, ήδη με την εφαρμογή του ΓεΣΥ της α’ φάσης πριν από ένα χρόνο και κάτι και της β’ όπως και αν έχει εφαρμοστεί πριν από λίγους μήνες, έχει αυξηθεί η φυγή γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται άλλα τόσα προβλήματα.

Όλα αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν σε τέτοιο βαθμό τους αρμόδιους, που να δώσουν και λύσεις. Είμαστε πλέον στο σημείο που η προσπάθεια δεν φτάνει. Και μπορεί να ακούμε κατά καιρούς ότι η εφαρμογή του ΓεΣΥ δεν σχετίζεται με την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, όμως η πράξη άλλα αποδεικνύει. Φαίνεται ότι ορθώς φώναζαν όσοι φώναζαν ότι θα έπρεπε πρωτίστως να στηριχθούν, να εξελιχθούν και να αυτονομηθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια. Πριν ακόμη και από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, εφόσον αυτά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Συστήματος, όπως έχουμε ακούσει άλλες τόσες φορές να λέγεται.

Χαρακτηριστικές και οι καταγγελίες όταν προέρχονται από τους ίδιους τους επαγγελματίες υγείας με πολύ πρόσφατη την επιστολή διαμαρτυρίας 13 κλινικαρχών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας που κάνουν λόγο μεταξύ άλλων για σοβαρή υποστελέχωση, ελλείψεις σε υποδομή, εξοπλισμούς και αναλώσιμα και κυρίως κακή διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν στη λειτουργία του νοσηλευτηρίου.

Προβλήματα τα οποία είναι εκεί, με ερωτηματικό εάν θα μπορέσουν είτε σε αυτό το νοσηλευτήριο είτε αλλού να επιλυθούν.