Ψεύτες φονιάδες των λαών

301

 Του Τάσου Περδίου

Μπορεί κάποιος να θυμηθεί την εικόνα του κορμοράνου, βουτηγμένου στο πετρέλαιο, υποτίθεται στον περσικό κόλπο τον Ιανουάριο του 1991, όταν το CNN προετοίμαζε την κοινή γνώμη για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Κορμοράνοι στον περσικό κόλπο εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν και τελικά αποδείχθηκε ότι το πουλί… επιστρατεύτηκε από ζωολογικό κήπο και περιλούστηκε με πετρέλαιο.

Μπορεί να θυμηθεί κανείς την επίθεση στο Ιράκ με πρόσχημα τα όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία τελικά ποτέ δεν βρέθηκαν. Η μνήμη πάει στην περιβόητη επίδειξη από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, ο οποίος στις 5 Φεβρουαρίου 2003 ανέμιζε ένα δοκιμαστικό σωλήνα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να γίνει πειστικός για τα ευρήματα των ΗΠΑ ενόψει της δεύτερης εισβολής στο Ιράκ. Η εικόνα του Τζορτζ Μπους να σκύβει κάτω από ένα τραπέζι και να χαριεντίζεται «πού είναι τα όπλα μαζικής καταστροφής», ενώ οι ορδές εγκληματιών πολέμου άφηναν εκατόμβες νεκρών στο Ιράκ, προκαλεί κυριολεκτικά εμετό.

Για να καταγράψει κανείς τα αισχρά ψέματα με τα οποία οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους στη Δύση έντυσαν κατά καιρούς την ανάγκη στρατιωτικών επεμβάσεων σε διάφορες χώρες στον κόσμο, χρειάζεται τις σελίδες ογκώδους εγκυκλοπαίδειας. Παρόλ’ αυτά, εδώ είμαστε πάλι. Σύσσωμη η κουστωδία των mainstream ΜΜΕ της Δύσης να δηλητηριάζει την κοινή γνώμη με «αδιάσειστες αποδείξεις» ότι η κυβέρνηση Άσαντ (η οποία έχει μετονομαστεί άπαξ και μέχρι της τελικής αποκαθήλωσης «καθεστώς») χρησιμοποίησε χημικά στην Ντούμα. Η κοινή λογική λέει ότι ο Άσαντ, ενώ έχει ανακτήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εδαφών της χώρας και κερδίζει, πρέπει να είναι τρελός να χρησιμοποιεί χημικά για να δώσει πρόσχημα στους δυτικούς να του επιτεθούν. Αλλά κοινή λογική και ιμπεριαλιστική προπαγάνδα δεν συμβαδίζουν.

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, το 2013, όταν η κυβέρνηση Άσαντ είχε κατηγορηθεί για πρώτη φορά για επίθεση με χημικά, ζήτησε τη βοήθεια του Συμβουλίου Ασφαλείας για διερεύνηση. Όπως έχει αποκαλύψει ο διπλωμάτης, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ απάντησε στο αίτημα μετά από 4 μήνες και ενώ αποδέχθηκε να διερευνηθεί εάν όντως είχαν χρησιμοποιηθεί χημικά, αρνήθηκε τη διεξαγωγή έρευνας για τους δράστες.

Σύμφωνα με τον ίδιο διπλωμάτη, την ίδια ημέρα της άφιξης της ομάδας εμπειρογνωμόνων στη Συρία υπήρξε δεύτερο κτύπημα με χημικά σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το υποτιθέμενο σημείο της επίθεσης. Πώς είναι δυνατό να ζητάς έρευνα για χημικά και την ώρα της έρευνας να επιτίθεσαι και πάλι με χημικά;

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του, ο εκπρόσωπος της Συρίας θύμισε επίσης το φιάσκο με τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ για τα οποία σημείωσε ότι μετά από πέντε χρόνια ερευνών -και αφού δεν βρέθηκε έστω υποψία ότι το Ιράκ κατείχε όπλα μαζικής καταστροφής- το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να κλείσει το φάκελο. Για να το πράξει, συνεδρίασε μεσάνυχτα και έκλεισε τη συνεδρία σε μερικά λεπτά χωρίς καμία αναφορά στο περιεχόμενο του φακέλου, ο οποίος κλειδώθηκε σε ατσάλινες θήκες με ψηφιακές κλειδαριές και μπορεί να ανοιχθεί σε 60 χρόνια!

Μετά από τόσα χονδροειδέστατα ψέματα στα οποία στηρίχθηκαν φοβερά εγκλήματα, ουδείς δικαιολογείται να καταπίνει αμάσητη αυτή την προπαγάνδα.