Ψηφίστε, γιατί κατίσιη μας…

134

Του Κώστα Α. Κωνσταντίνου

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αισθανόταν υπερήφανος, καθώς λάμβανε πρωτοβουλίες συναντήσεων με Τ/κ πολιτικούς και πολιτικά κόμματα στα κατεχόμενα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν χωράνε δυο κράτη στην Κύπρο, πρέπει να προσπαθήσουμε να επανενώσουμε τη μοιρασμένη μας πατρίδα». Χτες, τέσσερις μέρες πριν τις ευρωεκλογές ακούσαμε ένα άλλον Αβέρωφ Νεοφύτου. Το ποιος από τους δύο είναι ο πιο ειλικρινής, το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.

Τι μας είπε χτες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ; «Αν οι Ε/κ ψηφοφόροι δεν θα συμμετέχουν στις εκλογές και θα είναι ψηλή η αποχή μεταξύ των Ε/κ ψηφοφόρων, η βαρύτητα της τ/κ ψήφου θα αυξηθεί. Αν θα υπάρχει ψηλή αποχή από τους Ε/κ και σημαντική συμμετοχή Τ/κ, όχι μόνο μπορούν να επηρεάσουν, αλλά να καθορίσουν το αποτέλεσμα αλλά και την πρωτιά σε αυτές τις εκλογές. Είναι γι’ αυτό που κάνουμε κάλεσμα προς τους πολίτες. Να πάνε στην κάλπη».

Ο ίδιος πολιτικός, ο οποίος προ μηνών φορούσε το καπέλο της σύνεσης και της σωφροσύνης, μιλώντας για την ανάγκη επανένωσης, σήμερα επισείει τον «μπαμπούλα» των Τ/κ υποκινώντας, προφανώς, το συναγερμικό ακροατήριο να πάει να ψηφίσει. Δύο βδομάδες πριν, μια εκ των υποψηφίων του ΔΗΣΥ στοχοποίησε έναν Τ/κ υποψήφιο ευρωβουλευτή, τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Χθες με τη δήλωση αυτή τολμώ να πω ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στοχοποίησε μια ολόκληρη κοινότητα, λέγοντας λίγο πολύ προς το ακροατήριό του να πάνε να ψηφίσουν, ειδεμή… κατίσιη μας.

Ελλείψει, φαίνεται, «αόρατων εχθρών», καθώς μετά από επτά χρόνια διακυβέρνησης ξεθώριασαν τα επιχειρήματα του Μαρί και των κοινωνικών παντοπωλείων, είπαν εκεί στην Πινδάρου να κατασκευάσουν έναν καινούργιο «μπαμπούλα» μπαξ και να υποκινήσουν τους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι, πολλοί, τους γυρνούν την πλάτη, είτε ψηφίζοντας κάτι πιο ακραίο είτε ψηφίζοντας το κόμμα του καναπέ. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ καλεί τους «πολίτες» να πάνε στην κάλπη για να μην αυξηθεί η βαρύτητα της τ/κ ψήφου, σαμπώς και οι Τ/κ δεν είναι «πολίτες» και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος να τους καλέσει και αυτούς να πάνε στην κάλπη.

Σαμπώς και εν έτει 2019 ζούμε κάπου στην αρχαία Λακωνία ή στη Σπάρτη, όπου οι είλωτες ήταν υποδεέστεροι από τους πολίτες και τους περίοικους.
Οι πολίτες αυτού του κράτους, κ. Νεοφύτου, δεν διαχωρίζονται σε κανονικούς και διακοσμητικούς. Και στο κάτω αν ήσασταν ειλικρινής για την ανάγκη συνεργασίας με τους Τ/κ, ας λειτουργούσατε όπως και το ΑΚΕΛ. Με δικοινοτικό ψηφοδέλτιο για όλους τους Κύπριους πολίτες. Φαίνεται όμως ότι ούτε τολμάτε ούτε θέλετε. Και το περιβόητο restart αποτελεί λόγια της απάνω Τζιυρκατζιής.