Ψηφίζουµε για αξιοπρέπεια

54

Της Νίκης Κουλέρμου

∆εν ντρέπεται ο κ. Προδρόµου και η Προεδρία της ∆ηµοκρατίας όταν επιµένουν να µιλούν για «δανεικές» ψήφους απαξιώνοντας τους Τουρκοκύπριους συµπατριώτες µας και τούτη την ίδια τη νοµοθεσία της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας και το Σύνταγµα που τους επιτρέπει να ψηφίζουν ειδικά στις ευρωεκλογές, που είναι υπερεθνικές εκλογές; Μα για όνοµα της πατρίδας, κε Προδρόµου. Μας ντροπιάζετε και µας εκθέτετε διεθνώς επιµένοντας σ’ αυτό το χαρακτηρισµό.

Αντιλαµβανόµαστε ότι δεν µπορείτε να αντέξετε το ενδεχόµενο το ΑΚΕΛ να πάρει αυξηµένα ποσοστά από τις ψήφους των Τουρκοκυπρίων. Και το δείξατε µε τις επιθέσεις της παράταξής σας εναντίον του Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. Η κατακραυγή ωστόσο σας υποχρέωσε να αναδιπλωθείτε µερικώς. Τώρα φαίνεται η εµµονή σας για τους Τουρκοκύπριους είναι ίδιον γνώρισµα του συντηρητισµού και του ρατσισµού που κρύβει το πολιτικό DNA της δεξιάς και ακροδεξιάς, που δεν µπορεί ούτε µε τις όµορες πολιτικές δυνάµεις των Τουρκοκυπρίων να συνεργαστεί.

Η τραγικότητα της διαπίστωσης επεκτείνεται και στην στρεψοδικία του ιδίου του Προέδρου Αναστασιάδη σε ό,τι αφορά στην πολιτική ισότητα. Εδώ και ένα χρόνο περίπου επιµένει ότι δεν µπορεί να έχουν θετική ψήφο οι Τουρκοκύπριοι στην οµοσπονδιακή κυβέρνηση για ζητήµατα όπως ο αγωγός EastMed, θεωρώντας δεδοµένο ότι η τ/κ συνιστώσα θα τραβά προς το συµφέρον της Τουρκίας, παρά προς το συµφέρον της Κύπρου.

∆ηλαδή οι Τ/κ για τον κ. Πρόεδρο είναι «οιωνοί» απάτριδες! Όπως χαρακτήρισαν εσχάτως και το ΑΚΕΛ. Ισως αυτή η εξέλιξη να προδίδει τον µόνιµο πόθο της ακροδεξιάς: Καλύτερα ελληνικό κράτος και ας είναι και µισό… Το δυστύχηµα για τον κυπριακό λαό είναι ότι την ίδια επιδίωξη –των δύο κρατών- επιδιώκει και η Τουρκία και η τ/κυπριακή δεξιά και ακροδεξιά, οι «αυτάδελφοι» του ∆ΗΣΥ! Και αυτό είναι η επιτοµή του ρατσισµού και της υποκρισίας απέναντι στο εκλογικό σώµα.

Πού πάµε λοιπόν, κύριοι κυβερνώντες; Ποια θα είναι η επόµενη µέρα των εκλογών; Ο καθένας µπορεί να σκεφτεί και να ξανασκεφτεί την κρισιµότητα αυτών των εκλογών για τον τόπο µας, για το αύριο του λαού µας. Ο καθένας πρέπει να σκεφτεί ποιο µήνυµα πρέπει να στείλει σ’ αυτές τις εκλογές. Αν θέλουµε να αλλάξουµε την πορεία µας, αν θέλουµε να ανακόψουµε την πορεία προς τη διχοτόµηση και να δώσουµε ξανά την ελπίδα για επανένωση και συµβίωση µε τους Τουρκοκύπριους που θέλουν να απαλλαγούν από τον ασφυκτικό εναγκαλισµό της Τουρκίας, τότε δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την ενίσχυση της φωνής µας ψηφίζοντας το ΑΚΕΛ – Αριστερά.

Αν θέλουµε πολιτικές ανάπτυξης τέτοιας που να εξυπηρετεί τα συµφέροντα των πολλών και όχι των λίγων προνοµιούχων, ηµετέρων, συµπεθέρων και θυγατέρων, δεν έχουµε άλλο τρόπο παρά να υπερψηφίσουµε το ΑΚΕΛ-Αριστερά. Αυτούς που εργάζονται σκληρά εντός και εκτός Κύπρου και στην ΕΕ όχι για ίδιον όφελος αλλά για τα συµφέροντα των εργαζοµένων, των πολλών, για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, χρηστή διοίκηση, αξιοκρατία, διαφάνεια, αξιοπρέπεια. Ψηφίζουµε για τη δική µας αξιοπρέπεια, επιτέλους! Την αξιοπρέπεια του Κύπριου πατριώτη.