Σ’ αυτό το θέατρο σκιών τι περιμένεις

Χαμένη στη... μετάφραση η ΚΟΠ και νέα αναβολή της απόφασης για Ουζόχο

342

Σε «μύλο» εξελίσσεται η εκδίκαση της ένστασης του Απόλλωνα κατά του κύρους του αγώνα με την Ανόρθωση για αντικανονική συμμετοχή του Φράνσις Ουζόχο. Χθες, ενώ όλοι ανέμεναν την ανακοίνωση της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή της ΚΟΠ Αριστοτέλη Βρυωνίδη, προέκυψε νέα ανατροπή και μετάθεση για μεθαύριο Δευτέρα.

Σημείο αναφοράς στις εξελίξεις είναι οι συνεχείς αντιφάσεις από πλευράς ΚΟΠ και το «πινγκ πονγκ» που παίζεται μεταξύ Ομοσπονδίας και ΚΟΑ. Αυτή ήταν και η δικαιολογία για τη νέα αναβολή, καθώς η ΚΟΠ ζήτησε νέα στοιχεία από τον Οργανισμό, παρότι την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι η διαδικασία της εκδίκασης είχε ολοκληρωθεί! Χθες, λοιπόν, η ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι οι δικηγόροι των δύο πλευρών τοποθετήθηκαν ενώπιον του Αθλητικού Δικαστή στα νέα στοιχεία που στάλθηκαν από τον ΚΟΑ και δη την επιστολή του γιατρού Κυριακού Γιάγκου. «Παράλληλα, ο Αθλητικός Δικαστής τούς ενημέρωσε πως έχει ζητηθεί από τον ΚΟΑ να ενημερώσει την ΚΟΠ για την ακριβή ημερομηνία που ισχύει η ακύρωση του Δελτίου Υγείας του ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Φράνσις Ουζόχο και αναμένει την απάντηση σε αυτό το σημείο. Ο Αθλητικός Δικαστής θα αναμένει την απάντηση του ΚΟΑ μέχρι τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 το μεσημέρι και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την απόφασή του», προσθέτει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Πιέσεις και συμφέροντα

Στο μεταξύ, οι πιέσεις που ασκούνται τόσο από τις επηρεαζόμενες πλευρές όσο και από αξιωματούχο πολιτικού κόμματος γίνονται όλο και πιο έντονες, με συνέπεια να περιέλθει πλήρης σύγχυση στην προσπάθεια να πέσει το θέμα στα… μαλακά και να μείνουν άπαντες «ευχαριστημένοι». Ενδεικτικό αυτού είναι η δυστοκία που παρατηρείται στη λήψη απόφασης, η οποία εκδηλώνεται με τις συνεχείς αναβολές.

Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν ότι η όποια απόφαση επηρεάζει όχι μόνο τις δύο ομάδες, αλλά και άλλες, αφού είναι πιθανό να διαφοροποιήσει τη βαθμολογία και κατ’ επέκταση την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Σημειώνουμε απλώς ότι σε περίπτωση που ο Απόλλωνας κερδίσει την ένσταση θα βρεθεί από τους 41 βαθμούς στους 44 και στο -1 από το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ. Παράλληλα, ενδέχεται να επηρεαστεί και η πρώτη εξάδα εάν επιβληθεί περαιτέρω ποινή στην Ανόρθωση. Εάν η ένσταση απορριφθεί θα διατηρηθούν τα βαθμολογικά δεδομένα ως έχουν.

Παρά την κατακραυγή, η ΚΟΠ… σφυρίζει αδιάφορα και το πρωτάθλημα συνεχίζεται «κανονικά», με άκρως σημαντικό παιχνίδι αύριο ανάμεσα στην Ανόρθωση και την Ομόνοια, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετα ερωτηματικά για την αναβολή ανακοίνωσης της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή.

Σημειώνουμε, επίσης, την ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ με την οποία καλεί την ΚΟΠ να προχωρήσει στη λήψη απόφασης: «Επειδή αυτό που βλέπουμε αποτελεί το θέατρο του παραλόγου και η αντιμετώπιση της όλης κατάστασης έχει απαξιώσει πλήρως στη συνείδηση του κόσμου όλους τους θεσμούς, βγάλτε επιτέλους μια απόφαση, πέστε μας ποια είναι τα βαθμολογικά δεδομένα και αφήστε τα πάντα να κριθούν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Γιώργος Χατζηαντώνης


 

Ανάρτηση που επιβεβαιώνει τις πολιτικές παρεμβάσεις…

Οι πληροφορίες της «Χ» για πολιτικές παρεμβάσεις από αξιωματούχο συγκεκριμένης παράταξης προκειμένου να επηρεαστεί η διαδικασία στην υπόθεση Ουζόχο επιβεβαιώνονται με μία ανάρτηση του αντιπρόεδρου της Ανόρθωσης Στάθη Τρουλλίδη στο Facebook:

«Όταν έρθει η ώρα για τις εκλογές, κύριοι του Συναγερμού, μην έρθετε κοντά μας και να θέλετε αυτά τα αποτελέσματα. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ. Συγκεντρωτικά ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 62.84%», έγραψε σχετικά.
Υπενθυμίζουμε, επίσης, τις πληροφορίες μας για προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης και όσον αφορά στη διερεύνησή της από την Αστυνομία, που μετά τις αρχικές συλλήψεις και τη λήψη καταθέσεων έχει «σιγήσει» για το θέμα.

Πυρά από Α. Μιχαηλίδη προς ΚΟΠ για τις αναβολές

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης έκανε λόγο για μετάθεση της ευθύνης όσον αφορά στην απόφαση για το θέμα Ουζόχο στον ΚΟΑ και εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΚΟΠ. Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος του ΚΟΑ τόνισε ακόμα πως ο Οργανισμός έδωσε στην ΚΟΠ ό,τι του ζητήθηκε: «Έχει καταφέρει η ΚΟΠ και ο Αθλητικός Δικαστής να μεταθέσουν την ευθύνη πάνω στον ΚΟΑ. Ο Αθλητικός Δικαστής πήρε απόφαση για την Πάφο μέσα σε ένα λεπτό και τώρα πάει από αναβολή σε αναβολή εδώ και μια βδομάδα», ανέφερε σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι μετατέθηκε η ευθύνη της απόφασης πάνω στον ΚΟΑ. Εάν ήθελε κάτι άλλο η ΚΟΠ γιατί δεν μας το είπε; Εμείς το αναδείξαμε πρώτοι το θέμα. Στην ΚΟΠ και τον Αθλητικό Δικαστή είναι τα πυρά μας. Εμείς κάναμε και έκτακτη συνεδρία το Σάββατο το απόγευμα και ακυρώσαμε το Δελτίο Υγείας του ποδοσφαιριστή. Δεν είμαστε δικαστήριο, αλλά διοικητικό όργανο και λαμβάνουμε αποφάσεις για τις διαδικασίες. Εάν θέλουν να πάρουμε εμείς την απόφαση, να την πάρουμε, για εμάς είναι εύκολη. Αντί να στέλνει επιστολές και ανακοινώσεις στον Τύπο γιατί δεν μας είπαν, πέστε μας ΚΟΑ από πότε έχετε ακυρώσει το δελτίο; Μια απλή ερώτηση για να κάνει τη δουλειά του».