Σαφές µήνυµα για λύση ∆∆Ο µε πολιτική ισότητα από το Σ.Α.

Crans Montana, Ελβετία Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθεται σε γεύμα με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας που παραθέτει ο ΓΓ του ΟΗΕ, στο Κραν Μοντανά // Crans Montana, Switzerland The President of the Republic attends a lunch with the leader of the Turkish Cypriot community hosted by the UN Secretary General in Crans Montana


Σαφές µήνυµα αναφορικά µε τη βάση λύσης του Κυπριακού, στέλνει το Συµβούλιο Ασφαλείας υπογραµµίζοντας ότι αυτή δεν είναι άλλη από τη δικοινοτική διζωνική οµοσπονδία, µε πολιτική ισότητα όπως αυτή περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσµατα.

Αυτό αναφέρει το ΑΚΕΛ µε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κόµµατος τονίζοντας ότι «η δε ειδική αναφορά στον ορισµό της πολιτικής ισότητας που παρατίθεται στο ψήφισµα 716 (1991), η οποία περιλαµβάνει µεταξύ άλλων την αποτελεσµατική συµµετοχή στα όργανα του κεντρικού κράτους, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Αντίθετα, υπενθυµίζει έκδηλα ότι θέσεις που την αµφισβητούν δεν µπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Διαβάστε περισσότερα:

Το μήνυμα είναι σαφές από το Συμβούλιο Ασφαλείας – Λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα

Περισσότερα για το σημερινό θέμα, στην έντυπη έκδοση και ψηφιακή έκδοση της «Χ» στο pdf.dialogos.com.cy και τις υπόλοιπες μέρες διαθέσιμο δωρεάν στο αρχείο.