Σας πρόδωσαν πάλι οι φίλοι σας

171

Της Νίκης Κουλέρμου

Είναι η τρίτη τουλάχιστον φορά που οι φίλοι του κ. Αναστασιάδη τον προδίδουν και τις συνέπειες από τα ψεύτικα μεγάλα λόγια τους τις πληρώνει ο λαός. Εκτός βέβαια από την 1η φορά που συνεδρίασαν εδώ στην Κύπρο για να του δώσουν στήριξη στην εκλογή του (παραμονές των προεδρικών του 2013) η πρώτη και μεγαλύτερη προδοσία-ψυχρολουσία ήταν η τιμωρία της Κύπρου με το περίφημο κούρεμα και το bail in.

Οι κυβερνώντες θεωρούν πως εκείνη η απόφαση ήταν «σωτήρια» για την οικονομία και τη… σταθεροποίηση, αλλά ο κοσμάκης που ζει έκτοτε τα αποτελέσματά της με κύριο τη φτωχοποίηση, την ανεργία, το «κούρεμα» των μισθών, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, γνωρίζει καλύτερα από τον κ. Βέμπερ και τον Γιούνκερ και την «ευρωπαϊκή λαϊκή δεξιά» τι σημαίνει η Κύπρος να έχει σήμερα όχι μόνο φτωχούς και ανέργους, αλλά και άστεγους…

Δεύτερη προδοσία του κ. Αναστασιάδη και της κυβέρνησης από τους φίλους του ΕΛΚ και τον κ. Βέμπερ ήταν η «στοχοποίηση» της Κύπρου για την πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη αναφορικά με τις πολιτογραφήσεις και τα χρυσά διαβατήρια. Όσο κι αν ο Πρόεδρος προσπάθησε να ελιχθεί στη συνέντευξή του στη «Χαραυγή» (10/3/2019) λέγοντας ότι «μπορεί να ήταν υπερβολική» η αντίδρασή του, δεν κατάφερε να αποκρύψει τα ανταγωνιστικά συμφέροντα του κεφαλαίου στις χώρες της ΕΕ που δεν έχουν καμία σχέση με τη συμπάθεια ή τη φιλία ή την ιδεολογική ταύτιση του κ. Βέμπερ με τον ΔΗΣΥ.

Έτσι φτάνουμε και στην 3η περίπτωση που ο κ. Βέμπερ και το ΕΛΚ έστρεψαν την πλάτη στα συμφέροντα της Κύπρου, αναγκάζοντας ακόμα και τον ΔΗΣΥ να ψηφίσει διαφορετικά από ό,τι πρότεινε το ΕΛΚ σε σχέση με την Τουρκία.
Ο πολύς κύριος Βέμπερ, ο οποίος αγαπά πολύ την Κύπρο και στα χέρια του, ως προέδρου της Κομισιόν, το Κυπριακό θα αναβαθμιστεί, στις 11/1/2019, παρά το οδόφραγμα, στην παρουσία του κ. Αβ. Νεοφύτου, δήλωσε:
«Πρέπει να αναβαθμίσουμε το κυπριακό πρόβλημα σε ευρωπαϊκό ζήτημα. Πρέπει να λύσουμε το κυπριακό πρόβλημα, πρέπει να επανενώσουμε την Κύπρο, έχοντας πάντα δύο βασικές αρχές. Η πρώτη είναι να λύσουμε το κυπριακό πρόβλημα χωρίς εγγυητές, δεν χρειάζονται σήμερα εγγυητές.

Και η δεύτερη αρχή είναι η απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα. Αυτές είναι οι δύο βασικές αρχές και για μια ακόμη φορά θέλω να επαναλάβω πως για μένα, ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το κυπριακό πρόβλημα είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Λοιπόν με την πρώτη ευκαιρία ο κ. Βέμπερ απέδειξε την ασυνέπεια μεταξύ λόγων και έργων. Απέδειξε ότι τα συμφέροντα είναι που κανοναρχούν τις πολιτικές πράξεις του ΕΛΚ και του ιδίου ως εκπροσώπου της λαϊκής γερμανικής δεξιάς στην ΕΕ. Ο κ. Βέμπερ και η ομάδα του ΕΛΚ υποστήριξε τερματισμό της διαπραγματευτικής διαδικασίας της Τουρκίας και αναβάθμιση της τελωνειακής σχέσης της χώρας με την οποία η Γερμανία έχει ιδιαίτερα οικονομικά συμφέροντα και σχέσεις, χωρίς καν να σκεφτεί τις επιπτώσεις στο Κυπριακό και την Κύπρο.

Το εκπληκτικό είναι ότι απέρριψαν τροπολογία του ΑΚΕΛ για τον τερματισμό της Συνθήκης Εγγύησης, των μονομερών επεμβατικών δικαιωμάτων και την ταχεία αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων. Σας πρόδωσαν οι φίλοι σας, κύριοι, αποδεικνύοντας ότι η ΕΛΚ δεν πολιτεύεται με αρχές, αλλά στη βάση των συμφερόντων των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ.