Σέρνουν την Κύπρο πίσω από τους επεκτατικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ

Υπουργός Εξωτερικών – Τελετή Θεμελίωσης περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης CYCLOPS Λάρνακα, Κύπρος O Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει από κοινού με τον εκτελούντα χρέη Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Chad Wolf σε ειδική τελετή για θεμελίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης σε θέματα Ασφάλειας CYCLOPS (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security). // Foreign Minister – Groundbreaking Ceremony for the premises of CYCLOPS Larnaka, Cyprus The Minister of Foreign Affairs, Mr Nikos Christodoulides, participates with the Acting Secretary of the Department of Homeland Security, Mr Chad Wolf, in a Groundbreaking Ceremony for the premises of CYCLOPS (Cyprus Center for Land, Open Seas and Port Security).

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Η τελετή για την ανέγερση του περιφερειακού κέντρου CYCLOPS στη Λάρνακα, η οποία έγινε στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Χριστοδουλίδη και του υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Chad Wolf, επιβεβαιώνει τη στροφή της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ προς τις ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε να κτίζεται στη βάση του νόμου Μενέντεζ – Ρούμπιο. Πώς εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της Κύπρου από τη στροφή στην εξωτερική μας πολιτική και τον εναγκαλισμό με τις ΗΠΑ;

O κ. Χριστοδουλίδης μίλησε για «εμβληματικό τρόπο που αναπτύσσεται η διμερής συνεργασία ΗΠΑ – Κύπρου τα τελευταία χρόνια, υπενθυμίζοντας την υπογραφή της δήλωσης προθέσεων συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ των δύο κυβερνήσεων το Φθινόπωρο του 2018». Γιατί κρατούν εφτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενο αυτής της δήλωσης και δεν στέλνεται στη Βουλή, η οποία την έχει ζητήσει;

Από πλευράς του, ο κ. Wolf τόνισε ότι «το CYCLOPS είναι ένα μόνο σημαντικό αποτέλεσμα της συνεχούς αμερικανικής εμπλοκής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ισχυρής σχέσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει «συνεχής αμερικανική εμπλοκή» και η Κύπρος μετατρέπεται σε «παίκτη» που θα χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ για να επιβάλουν τους σχεδιασμούς τους στην περιοχή. Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Χριστοδουλίδης βάζουν την Κύπρο σε πολύ επικίνδυνα παιχνίδια. Αντί η Κύπρος να μετατρέπεται σε χώρα ειρήνης και ασφάλειας για ολόκληρη την περιοχή, εμπλέκεται στους στρατηγικούς πολεμικούς και επεκτατικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην περιοχή.

Το CΥCLOPS και άλλα αμερικανικά και νατοϊκά προγράμματα αποτελούν τη βάση για να προσδεθεί η Κύπρος στο άρμα των ΗΠΑ με πυξίδα τον διαβόητο νόμο Μενέντεζ-Ρούμπιο, ο οποίος προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο. Μόνο που οι ΗΠΑ θα μας χρησιμοποιούν στο βαθμό που τους εξυπηρετεί, θα μας ξεζουμίζουν και θα μας πετάνε… αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία παραμένει ο βασικός στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή. Ο στρατηγικός εχθρός των ΗΠΑ στην περιοχή είναι η Ρωσία και μας το έχουν πει ξεκάθαρα, καλώντας την Κύπρο να μην έχει πολλά πάρε – δώσε με τη Ρωσία.

Οι Αναστασιάδης – Χριστοδουλίδης σύρουν την Κύπρο πίσω από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ εναντίον άλλων φίλων και γειτονικών κρατών, με τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία είχε και θέλει να έχει άριστες σχέσεις. Αυτό, όμως, είναι σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.