Σκανδαλώδεις αποφάσεις για τη ΣΚΤ και εκκωφαντική σιωπή!

309

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Εκκωφαντική είναι η σιωπή όλων των κομμάτων, εκτός του ΑΚΕΛ, για τα όσα εγκληματικά συμβαίνουν στον Συνεργατισμό. Για το ΔΗΣΥ υπάρχει η εξήγηση. Είναι το κυβερνών κόμμα με συμβολή και ρόλο στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού. Πού είναι, όμως, τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Αλληλεγγύη, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, τα οποία είτε σιωπούν εντελώς, είτε εξέδωσαν μια νερόβραστη ανακοίνωση και παρακολουθούν με απάθεια.

Αυτό που συμβαίνει στον Συνεργατισμό, με τον τρόπο που συμβαίνει, αν ήταν σε άλλη χώρα θα ζητούνταν πολιτικές ευθύνες και παραιτήσεις. Πρόκειται για τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο, καμουφλαρισμένο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να απολεσθούν εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία. Αν συνέβαιναν σε άλλη χώρα όσα συμβαίνουν με τον Συνεργατισμό στην Κύπρο, θα ήταν σοβαρός λόγος για παραιτήσεις υπουργών και υπευθύνων, ακόμη και ολόκληρης της κυβέρνησης. Δεν έχει σχέση αν πήρε λαϊκή εντολή τον περασμένο Φεβρουάριο, αφού προεκλογικά άλλα έλεγε και μετεκλογικά άλλα έπραξε.

Είναι αδιανόητο η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ να διαχειρίζεται για έξι ολόκληρα χρόνια τον Συνεργατισμό, να υπόσχεται επιστροφή του στις μετόχους και τελικά ο Συνεργατισμός να καταλήγει σε μια ιδιωτική εμπορική τράπεζα, η οποία πέραν του ότι θα αναλάβει το καλό κομμάτι του Συνεργατισμού, θα πάρει από πάνω και μετρητά, θα εκδοθεί κρατικό ομόλογο προς την Ελληνική και θα υπάρξουν και 800 εκ. εξασφαλίσεις για ενδεχόμενες ζημιές, ενώ στο κράτος θα μείνει το κακό κομμάτι με τα μη εξυπηρετούμενα και οι ζημιές. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι για να επιτευχθεί αυτή η Συμφωνία απορρίφθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και από την κυβέρνηση άλλες συμφέρουσες προτάσεις για την αγορά ολόκληρου του Συνεργατισμού.

Τα τραπεζικά και κατά επέκταση τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια. Μιλάμε για οικονομικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με πολιτικές προεκτάσεις και συγκαλύψεις. Η σιωπή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός του ΑΚΕΛ, προκαλεί ερωτηματικά. Η κριτική της αντιπολίτευσης, αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, απέναντι στην κυβέρνηση θα έπρεπε να ήταν σκληρή και καθημερινή. Θα έπρεπε να είχαν ήδη εμπλακεί, πριν ολοκληρωθεί το έγκλημα, ο Γενικός Ελεγκτής και ο Γενικός Εισαγγελέας του κράτους.