Στα πέντε χρόνια ο Πρόεδρος γιατί δεν φώναξε τον Ιωνά για εξηγήσεις

  109

  Του Νεόφυτου Νεοφύτου

  «Υπάρχουν κάποιοι διαιτητές και κάποιοι παράγοντες του ποδοσφαίρου που είναι διεφθαρμένοι», δήλωσε δημόσια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Η δήλωση αυτή του Προέδρου Αναστασιάδη μάς θύμισε εκείνη την περιβόητη δήλωση του πρώην Προέδρου, μ. Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος σε μια περίοδο έξαρσης του εγκλήματος είχε δηλώσει ότι «γνωρίζουμε τους δολοφόνους των δολοφόνων…»

  Όταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παραδέχεται για δεύτερη τώρα φορά -τα ίδια είχε πει και το 2015 σε συνέντευξη του ΚΥΠΕ- ότι υπάρχει διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο και ότι σε αυτήν ενέχονται άτομα από το χώρο της διαιτησίας και παράγοντες του ποδοσφαίρου, τότε μιλάμε για πάρα πολύ σοβαρό θέμα γιατί δεν το λέει ένας πολίτης ή ένας αθλητικός παράγοντας, αλλά ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Από τη στιγμή που υπάρχουν τέτοιες παραδοχές η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τις αρμόδιες Διωκτικές Αρχές να εντοπίσουν τους διεφθαρμένους, να προβούν σε διώξεις και να καθαρίσουν «οι στάβλοι του Αυγεία»…

  Για πέντε, όμως, ολόκληρα χρόνια τι έκαναν; Ποια ήταν η απαίτηση του Προέδρου από τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου, ο οποίος ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός; Πώς χειρίστηκε ο κ. Ιωνάς Νικολάου τους «κόκκινους φακέλους»; Πώς χειρίστηκε ο κ. Ιωνάς Νικολάου την υπόθεση που χειριζόταν ομάδα αστυνομικών ανακριτών για στημένο ηλεκτρονικό παιχνίδι με την εμπλοκή δύο προέδρων αθλητικών ποδοσφαιρικών σωματείων πρώτης κατηγορίας; Σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει τότε η «Χαραυγή» ενώ η υπόθεση προχωρούσε, ξαφνικά μετατέθηκαν οι ανακριτές και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε σε συρτάρια της Αστυνομίας, όπως και όλες οι υπόλοιπες υποθέσεις με τους «κόκκινους φακέλους».

  Για πέντε ολόκληρα χρόνια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γιατί δεν φώναζε ξανά τον Ιωνά Νικολάου και τον πρώην Αρχηγό Αστυνομίας και να ζητήσει εξηγήσεις τι έκαναν και δεν έκαναν για να εκτελέσουν τις οδηγίες που είχε δώσει τότε; Βαριές και ασήκωτες οι πολιτικές τους ευθύνες. Δεν ανησυχεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ ότι οι δεκάδες ξένοι ποδοσφαιριστές και προπονητές που βρίσκονται στην Κύπρο τι μεταφέρουν στις χώρες τους; Προφανώς υπάρχει πολιτική παχυδερμία, όπως και στην περίπτωση των “χρυσών” διαβατηρίων που ενώ διεθνώς γίναμε ρεζίλι, η κυβέρνηση νομίζει ότι μας επαινούν…!