Στο ΔΗΣΥ μοιράζουν ρόλους…. αλλά ούτε και ο Νικόλας πείθει!Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Ν. Παπαδόπουλος. Συνειδητοποιούν ότι με τις πολιτικές που ακολουθούν στο Κυπριακό δεν πείθουν τους πολίτες, οι οποίοι θέλουν λύση και επανένωση της πατρίδας μας.

Οι παλινδρομήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη και ιδιαίτερα τα όσα έχουν συμβεί στο Κρανς-Μοντάνα -όλοι αναγνωρίζουν ότι υπήρξε μια ευκαιρία λύσης που δεν αξιοποιήθηκε- έχουν σκοτώσει την ελπίδα λύσης.

Οι χειρισμοί Αναστασιάδη έχουν απογοητεύσει στελέχη και μέλη του ΔΗΣΥ, έχουν απογοητεύσει ακόμη και τον πρόεδρο του κόμματος, Αβ. Νεοφύτου, ο οποίος προτίμησε να πάει διακοπές, παρά να υπερασπίζεται τους αδέξιους χειρισμούς Αναστασιάδη. Βέβαια, είμαστε σίγουροι ότι τους κ.κ. Αναστασιάδη και Αβέρωφ ενώνουν τα λάφυρα της εξουσίας.

Θα δούμε ξανά το ΔΗΣΥ να μοιράζει ρόλους για να «μαντρίσουν» τους συναγερμικούς. Είναι γεγονός ότι η νέα ρητορική του Προέδρου Αναστασιάδη για το Κυπριακό δυσκολεύει και τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους από την εθνικιστική πτέρυγα του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Αναστασιάδης, όπως και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου, που βγήκε μπροστά, θα αρχίσουν να μιλούν όπως τον Νικόλα! Ο κ. Αναστασιάδης απέτυχε στους χειρισμούς του στο Κυπριακό και επέλεξε ρητορική που να χαϊδεύει τα αυτιά των ακραίων και εθνικιστικών κύκλων, με μοναδική έγνοια την προεδρική καρέκλα.

Με έγνοια επίσης τον προεδρικό θώκο ο κ. Παπαδόπουλος συνεχίζει να μιλά για νέα στρατηγική και επανατοποθέτηση του Κυπριακού.

Η πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό, όπως αυτή δοκιμάστηκε στα τεσσεράμισι σχεδόν χρόνια και κατέγραψε πολλές παλινδρομήσεις, όπως και η πολιτική Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος απορρίπτει τα πάντα χωρίς να εισηγείται εφικτές και υλοποιήσιμες προτάσεις, είναι εξίσου δύο επικίνδυνες για την πορεία του Κυπριακού πολιτικές.

Αφήνουν το Κυπριακό σε αδιέξοδο με ορατό τον κίνδυνο για νέα τετελεσμένα, με την ανοχή μάλιστα και της διεθνούς κοινότητας! Διέξοδο από την αποτελμάτωση του Κυπριακού δίνει μόνο η αξιόπιστη και συνεπής πολιτική του ΑΚΕΛ. Πολιτική πατριωτική, η οποία στέλνει μήνυμα ετοιμότητας για λύση στη βάση των συμφωνημένων αρχών.

Λύση που να απαλλάσσει την πατρίδα μας από την τουρκική κατοχή. Για μια κοινή και ελεύθερη ομόσπονδη πατρίδα χωρίς ξένους στρατούς, εγγυήσεις και παρεμβατικά δικαιώματα και με μόνο αφέντη τον κυπριακό λαό, Ε/κ και Τ/κ.