Στο καλό και μη μας γράφεις…

Του Παναγιώτη Βασιλείου

Αποχαιρετήσαμε ένα παράξενο, ένα διαφορετικό, ένα αλλιώτικο καλοκαίρι, το οποίο θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό μας!

Ένα καλοκαίρι το οποίο ας ελπίσουμε να μην ξαναζήσουμε και το επόμενο να μας βρει όλους υγιείς, με τους ιούς, τις καραντίνες, τους περιορισμούς μακριά μας. Ένα καλοκαίρι που άφησε πολλούς συνανθρώπους μας στους δρόμους και επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη…

Ναι, μεν ήταν ένα παράξενο και διαφορετικό Καλοκαίρι το φετινό, όμως το αποχαιρέτησα με τις καλύτερες αναμνήσεις…

Το καλοκαίρι πάντως που πέρασε ήταν μία ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα την ελεύθερη Κύπρο και ειλικρινά εξεπλάγην, καθώς δεν πίστευα στα μάτια μου! Ανακάλυψα μέρη που με άφησαν με το στόμα ανοικτό, παρθένες παραλίες, που ελπίζω να μείνουν όπως είναι και να μην της μετατρέψουν και αυτές σε ξενοδοχεία και επαύλεις. Η Κύπρος είναι πραγματικά πανέμορφη και ας όψεται η ανάγκη να ακυρώσω το ταξίδι που θα έκανα στην Ισπανία!

Πραγματικά έπρεπε να γίνει όλο αυτό το κακό, για να γνωρίσω και να αγαπήσω περισσότερο την πατρίδα μου;

Κοιτώντας το ημερολόγιο, πέρασαν δώδεκα ημέρες όπου εισήλθαμε σε νέα εποχή και δη στο Φθινόπωρο, το οποίο μπήκε με άγριες διαθέσεις…

Ο Σεπτέμβριος έκανε την εμφάνιση του με θερμοκρασίες ρεκόρ!

Είδαμε το θερμόμετρο να φτάνει μέχρι τους 46 βαθμούς κελσίου, ενώ για ένα βράδυ του Σεπτέμβριου η Μετεωρολογική Υπηρεσία, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 26 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό και 25 στα ορεινά.

Καλά θα μου πει κάποιος, είναι η πρώτη φορά που κάνεις καλοκαίρι στην Κύπρο, δεν ένοιωσες ξανά το καμίνι του καλοκαιριού; Ναι, φυσικά, δε λέω, το καλοκαίρι στην Κύπρο είναι το κάτι άλλο, όμως το φετινό δεν… υπήρχε.

Δεν έφτανε που οι τρεις μήνες του καλοκαιριού ήταν καμίνι, ήρθε και ο Σεπτέμβρης να μας αποτελειώσει εντελώς! Οι πρώτες έντεκα ημέρες του ένατου μήνα του χρόνου ήταν «κόλαση», με τη μία κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες να διαδέχεται την άλλη.

Καλά θα μου πει κάπως, κάθεσαι σε ένα γραφείο και γκρινιάζεις; Τι θα πουν οι άνθρωποι που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους σε θερμοκρασίες ανυπόφορες για τρεις και πλέων μήνες;

Μα για όλους τους συναγωνιστές τονίζω ότι αυτό καλοκαίρι ήταν καταστροφικό και το… καλώ να μην εμφανιστεί ξανά.

Από τη μία ο κορωνοϊός, τα μέτρα και η μείωση του κύκλου εργασιών και από την άλλη οι ανυπόφορες υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες αρκετοί συνάνθρωποι μας εργάζονταν για να βγάλουν το μεροκάματο.

Πραγματικά δε θα μου λείψει καθόλου αυτό το καλοκαίρι και ήδη περιμένω το ερχόμενο με υγεία και τις θερμοκρασίες έστω πέντε βαθμούς πιο χαμηλές…