Στο Κελλάκι χάθηκε το χαλλούμι…

825

Του Τάσου Περδίου

Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, για το γεγονός ότι η σαλάτα σερβίρεται πλέον χωρίς χαλλούμι φταίει ο Χριστόφιας. Εκεί πάνω στο Κελλάκι από τον καιρό που έφυγε από την Προεδρία έκτισε μια μεγάλη αποθήκη. Όπως εγκύρως πληροφορείται η στήλη, εκεί μέσα είναι στοιβαγμένοι και διατηρημένοι με state of the art ψυκτικούς θαλάμους περί τους 500 τόνους χαλλουμιού.

Ως γνωστό, ο τέως Πρόεδρος είναι λάτρης του μεζέ και το χαλλούμι στο κάρβουνο είναι up there with the best of them, που θα έλεγαν και οι νέοι πνευματικοί του πατέρες. Κοιτάξτε όμως πού μας οδήγησε η λαιμαργία του Χριστόφια. Ακόμα και 6 χρόνια μετά την αποχώρησή του, μας ταλαιπωρεί. Στοίβαξε στοίβαξε χαλλούμι, στέγνωσε το παζάρι και δεν έχουμε να εξαγάγουμε στην Αγγλία.

Κάπως έτσι είδαν και απόειδαν στην Αγγλία και αποφάσισαν να το παρασκευάζουν μόνοι τους. Αυτή είναι η στυγνή αλήθεια και ό,τι και αν ακούγεται στους καφενέδες για ευθύνη της κυβέρνησης είναι κακεντρέχειες. Στο κάτω κάτω τι θέλατε δηλαδή; Να ασχολείται κοτζάμ Πρόεδρος και κοτζαμάν υπουργοί με τον γενετικό κώδικα του χαλλουμιού; Έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν οι άνθρωποι και στο κάτω κάτω της γραφής δεν θα τρέχουν να διορθώνουν τα λάθη του Χριστόφια εις τον αιώνα τον άπαντα.

Τούτη εδώ η στήλη όμως είναι αποφασισμένη να καθίσει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Όταν, κύριε Δημήτρη από το Δίκωμο, πλουμίζατε την ΕΔΟΝ με τσιεκκούθκια, έπρεπε να δείχνατε διορατικότητα. Πού νομίζατε δηλαδή ότι κατέληξαν τα εκατομμύρια που προικοδοτήσατε στα ΕΔΟΝόπουλα; Ψήσε ψήσε σουβλάκια στα οικήματα και στα φεστιβάλ με συνοδευτικό χαλλούμι, εξαφανίστηκε το προϊόν από την αγορά. Μια εσείς, μια οι ΕΔΟΝίτες, εκαταστρέψετε μας σιόρ.

Στα σοβαρά. Θα είχε ενδιαφέρον εάν η ίδια η κυβέρνηση μάς αποστόμωνε με μια ανακοίνωση με την οποία να αναλαμβάνει, βρε αδελφέ, την ευθύνη για ένα από τα προβλήματα, ένα από τα σκάνδαλα, μια από τις άφθονες ματσαράγκες που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία 6 χρόνια. Έστω ένα για την τιμή των όπλων. Μα την Παναγία, εάν μου βρει μια ρανίδα πολιτικής ευθιξίας ο Πρόδρομος θα του κάνω δώρο ένα τασάκι ίσαμε με τον κυκλικό κόμβο στο Piccadilly Circus.

Για το κούρεμα των καταθέσεων έφταιγε το πιστόλι στον κρόταφο.
Για το φάγωμα του Συνεργατισμού έφταιγε ο Μίκης από την Ορμήθκεια που ήθελε ο σπάταλος να δίνει σπόρο στους πατατοπαραγωγούς με πίστωση.
Για την αποφυλάκιση του Ρίκκου και των παιδεραστών φταίει η Βουλή, το Συμβούλιο Αποφυλάκισης και ο σεναριογράφος του Prison Break.

Για τις Κυπριακές Αερογραμμές έφταιγαν οι χαραμοφάηδες οι εργαζόμενοι.
Για τους άστεγους φταίνε οι ίδιοι που δεν δουλεύουν, μπεκρουλιάζουν και δεν εκτιμούν την επαναστατικότητα της Ζέτας.

Για τις εκποιήσεις δεν φταίει η κυβέρνηση επειδή κατέβασε τα σώβρακα στις τράπεζες, αλλά οι φτωχοί επειδή έχουν την απαίτηση να φοράνε σώβρακα in the first place.
Τελικά εμείς δεν είναι Πρόεδρο που έχουμε. Είναι τον Πάπα στην ελληνορθόδοξη έκδοση…

Μας έχεις Like στο Facebook ;