Τελείωσαν τα μυξοκλάματα Αβέρωφ

Της
Νίκης Κουλέρμου

 

 

Θυμάστε εκείνο το μελοδραματικό ύφος του προέδρου του ΔΗΣΥ από το βήμα της Βουλής όταν ήθελε και επιζητούσε τη θετική ψήφο των κομμάτων για να εγκριθεί ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021 γιατί ερχόταν η συντέλεια του κόσμου; Θυμάστε που έγινε χαλί να τον πατήσουν οι εν δυνάμει συνεργάτες για να περάσει ο προϋπολογισμός; Θυμάστε που έκανε τις υπερβάσεις του για να πιει καφέ με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης; «Να γυρίσουμε σελίδα», έλεγε, «γιατί ο κόσμος βαρέθηκε τους καβγάδες των πολιτικών αρχηγών». Τα θυμάστε, ε; Όπως θα θυμάστε και την «ενότητα» την οποία επικαλείται επίσης ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες στιγμές που περνά η πατρίδα μας από τις απειλές της Τουρκίας κ.ο.κ. Τα θυμάστε, βέβαια. Τώρα, ξεχάστε τα… μυξοκλάματα! Σβήστε τα όλα, γιατί ο μόνος σωτήρας του τόπου είναι ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνησή του! Εχθρός και απειλή τώρα είναι το ΑΚΕΛ! Επειδή τόλμησε -άκουσον-άκουσον- να βάλει στον Πρόεδρο το αίτημα για να μαλακώσουν κάπως τα μέτρα που περιορίζουν τις ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα, να χαλαρώσει λίγο η θηλιά των μέτρων, που πνίγει τον κόσμο όπως έπνιγε η μπότα του αστυνομικού τον Τζορτζ Φλόιντ στην Αμερική του Τραμπ…

Το ΑΚΕΛ, με τον πολιτικό πολιτισμό και ήθος που πρέπει όλα τα κόμματα και πολιτικούς να χαρακτηρίζει, πήγε στον Πρόεδρο και τα έβαλε όλα κάτω… Να συνυπολογιστούν και άλλοι παράμετροι της ζωής του πολίτη! Μιλούμε τώρα ότι ο κόσμος υπακούει τα μέτρα και τους περιορισμούς εδώ και ένα χρόνο! Εδώ και ένα χρόνο δεν φτάνει που οι πολίτες δέχονται τις καρπαζιές της πανδημίας, δέχονται και τις ανελέητες καρπαζιές του αυταρχισμού και της αλαζονείας της εξουσίας!

Και δεν ντρέπονται και χρησιμοποιούν τον ίδιο αυταρχισμό, τις ίδιες απειλές ως απάντηση στο ΑΚΕΛ: «Όσοι παραβιάζουν τα μέτρα θα έχουν την ευθύνη για τυχόν επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης. Αν υποβαθμίζουν το δικαίωμα στη ζωή να βγουν να το πουν». Αυτά δεν αγγίζουν το ΑΚΕΛ, κύριοι! Αν είναι ένα κόμμα που φώναζε για τις περικοπές κονδυλίων για την Υγεία, από αυτή την κυβέρνηση, ήταν το ΑΚΕΛ. €300 εκατ. απέκοψαν τον καιρό του μνημονίου. Τώρα οι κυβερνώντες υποσχέθηκαν €100 εκατ. «επενδύσεις» στην Υγεία, αλλά δεν είδαμε ούτε σεντ για την ενίσχυση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Αντίθετα αυτά απειλούνται με ξεπούλημα.

Ας επαναλάβουν τις ίδιες ασυναρτησίες μπροστά στους διαδηλωτές το Σάββατο, αν τολμούν.

Κύριοι, η οργή του κόσμου έχει ξεχειλίσει. Σας φτύνει κατάμουτρα και σεις νομίζετε πως βρέχει. Σας μιλούν για τη διαφθορά και τα διεθνή ρεζιλέματα της Κύπρου και σεις τους μιλάτε για τα success stories σας. Σας καταγγέλλουν τη φτωχοποίηση και τη μεγάλη απάτη σε βάρος του λαού και σφυράτε αδιάφορα. Κλέβουν τα Βαρώσια και τη Μόρφου και, μετά από τρία χρόνια φαγούρας, θυμηθήκατε ότι έχουμε και την πατρίδα να σώσουμε! Εσείς που υποκλέψατε την ψήφο του λαού δυο φορές για να σώσετε τάχα την πατρίδα!

Ελπίζουμε πως ο παθός, μαθός. Ότι ο κόσμος δεν θα ξαναεξαπατηθεί από τα παραμύθια και τα ανέκδοτα-δεσμεύσεις σας. Δυο φορές εξαπατήθηκε. Δεν μπορεί να εξαπατηθεί και τρίτη φορά…

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.