Τελικά έχουν πολλά κοινά κυβέρνηση – ΕΛΑΜ – ΑρχιεπισκοπήΤου Νεόφυτου Νεοφύτου

Σοβαρό πολιτικό ατόπημα με προεκτάσεις αποτελεί η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στα γραφεία του ΕΛΑΜ. Δεν είναι μια απλή επίσκεψη, η οποία μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Μιλάμε για την παρουσία του υπουργού, ο οποίος ηγείται των θεμάτων της παιδείας. Επισκέφθηκε τα γραφεία ενός κόμματος, το οποίο διατηρεί αδελφικές και ιδεολογικές σχέσεις με τη φασιστική και ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Δεν πείθει η δικαιολογία του κ. Κώστα Χαμπιαούρη ότι η επίσκεψή του έγινε στα πλαίσια της πολιτικής ότι «πρέπει να είναι σε διάλογο με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις». Ως Ευρωπαίος υπουργός ο κ. Χαμπιαούρης θα έπρεπε να είχε πάρει παραδείγματα για το πώς συμπεριφέρεται το Ευρωκοινοβούλιο απέναντι στις ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Κύπρος συνεχίζει μέχρι σήμερα να υποφέρει από τις φασιστικές πολιτικές της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ με το προδοτικό πραξικόπημα που έφερε τα δεινά της προσφυγιάς, των αγνοουμένων, της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το κυβερνών κόμμα, ο ΔΗΣΥ, είναι εκείνο που στέγασε πολιτικά τους πραξικοπηματίες. Είναι νωπές οι ιδεολογικές διασυνδέσεις των κυβερνώντων με το ΕΛΑΜ, το οποίο άλλωστε, όπως αποδείχθηκε και στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, ψήφισε καθολικά τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Μήπως επιβεβαιώνονται εκείνοι που μιλούσαν για μυστικές συναντήσεις ανθρώπων του Προεδρικού και του ΕΛΑΜ; Μήπως επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι ο διορισμός του νέου Υπουργού Παιδείας είχε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, αλλά και των «καλών παιδιών» του ΕΛΑΜ;

Η αναβίωση των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών στα σχολεία στο όνομα των οποίων έγιναν εγκλήματα σε βάρος της πατρίδας μας, είναι άκρως ανησυχητικό αν συνδυαστεί και με τη θέση του κ. Χαμπιαούρη ότι «οι απόψεις του ΕΛΑΜ είναι πάντα καλοδεχούμενες και ότι οι αξίες και αρχές που έχει ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ για τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη είναι και αξίες της κυβέρνησης…» Η τοποθέτηση αυτή του Υπ. Παιδείας σκοτώνει κάθε προσπάθεια για σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο, για ένα σχολείο πολυπολιτισμικό και ανοικτό στην κοινωνία. Αν επικρατήσουν τέτοιες θέσεις και πολιτικές θα επιστρέψουμε στις εποχές του μεσαίωνα, της πολιτικής συντήρησης και του θρησκευτικού σκοταδισμού.