Θα σας ζήλευε ο Γκέµπελς, κ. Πρόεδρε

309

Εξαφάνισαν τις αναφορές περί µηδενικών ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του

Αν ζούσε σήµερα ο µετρ της προπαγάνδας, Γιόζεφ Γκέµπελς, θα ζήλευε το επικοινωνιακό επιτελείο του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας και τον ίδιο τον κ. Νίκο Αναστασιάδη. Μετά την κατακραυγή για τα όσα εµετικά εκστόµισε την Παρασκευή το βράδυ σε πανεπαρχιακή συγκέντρωση του ∆ΗΣΥ στη Λεµεσό και µετά την προσβολή που υπέστη για την αλγεινή του εµφάνιση, Πρόεδρος και συνεργάτες του επιχειρούν να διαστρεβλώσουν και να αποπροσανατολίσουν.

Με αποκορύφωµα, χθες το απόγευµα, όταν αποστάλθηκε στα ΜΜΕ ένα βίντεο των εννέα δευτερολέπτων από την τηλεόραση του «OMEGA» που τον δείχνει να λέει: «Σέβοµαι απόλυτα τον κόσµο της Αριστεράς, ο οποίος δεν ταυτίζεται µε όσα ακούει κάθε µέρα από εκείνους που τάχθηκαν να ηγούνται». Μόνο αυτό. Τα όσα προηγήθηκαν και τα όσα ακολούθησαν αυτής της αναφοράς παραλείπονται.

Τονίζεται, µόνο, πως «προς αποκατάσταση της αλήθειας και προκειµένου να διορθωθούν εσφαλµένες εντυπώσεις ή και σκόπιµες διαστρεβλώσεις δίνουµε στη δηµοσιότητα το οπτικογραφηµένο απόσπασµα από την οµιλία του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας την περασµένη Παρασκευή, όπου και γίνεται σαφές ότι ο Πρόεδρος κατέκρινε την ηγεσία του ΑΚΕΛ και ιδιαίτερα τον Γενικό Γραµµατέα του για τη µηδενιστική προσέγγισή του και όχι τους πολίτες, µέλη ή οπαδούς του κόµµατος».

Όπως φαίνεται στην ίδια την οµιλία, ο Πρόεδρος εκφράζει την εκτίµησή του λέγοντας ότι σέβεται απολύτως τον κόσµο της Αριστεράς. Τι προηγήθηκε και τι ακολούθησε, όµως, της αναφοράς αυτής; Είπε κατά λέξη ο Πρόεδρος: «Από το πρωί µέχρι το βράδυ προσπαθούν να µηδενίσουν τα πάντα, θέλουν να µας φέρουν στο επίπεδό τους… Λυπούµαι που µιλώ έτσι και εκφράζοµαι κατά τρόπον αυστηρό, αλλά δεν µπορούν τα µηδενικά να µιλούν για τους άριστους ή εκείνους που αρίστευσαν, ότι τάχα είναι ίδιοι µαζί τους», είπε και πρόσθεσε πως ο κυπριακός λαός έχει και µνήµη, αλλά και γνώση.

Είπε ακόµη, προσβάλλοντας µια ολόκληρη χώρα: «Ενοχλούνται γιατί εγκαινιάζουµε έργα… είµαστε η κυβέρνηση των έργων είτε το θέλουν είτε όχι… παραλάβαµε µια Κύπρο που δεν διέφερε από τον (σκυβαλότοπο) Κοτσιάτη και τους ενοχλεί γιατί έχουµε δηµιουργήσει πύργους και ολόκληρα έργα στη Λεµεσό, στην Πάφο, στη Λάρνακα, στην Αµµόχωστο, στη Λευκωσία, ύψους 1 δισεκατοµµυρίου 200 εκατοµµυρίων ευρώ και έχουν το θράσος να µιλούν».

Παρέµβαση στα εσωτερικά του ΑΚΕΛ

Όσο κι αν επιχειρεί να θολώσει τα νερά ο κ. Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του, µένει διπλά εκτεθειµένος, αφού καταφέρεται κατά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, επιχειρώντας την ίδια ώρα να διαχωρίσει τον κόσµο της Αριστεράς, ο οποίος κατά τον ισχυρισµό του «δεν ταυτίζεται µε όσα ακούει κάθε µέρα από εκείνους που τάχθηκαν να του ηγούνται. ∆ιότι, πράγµατι, οι πολίτες στήριξαν την προσπάθειά µας και αξιολογούν θετικά την καθηµερινή µας προσπάθεια να διορθώσουµε τα κακώς κείµενα που παραλάβαµε».

∆εν µένει ως εδώ το Προεδρικό. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ξεσπάθωσε, χθες, κατά του ΑΚΕΛ, ισχυριζόµενος πως µε τις πολιτικές του «πτώχευσε τη χώρα γεµίζοντάς την ανέργους και κοινωνικά παντοπωλεία και αφού έκοψε µισθούς, επιδόµατα και ΑΤΑ, έφερε στην Κύπρο την Τρόικα, ενώ τώρα έρχεται να επιτεθεί σε µια διακυβέρνηση της σταθερής ανάπτυξης, της δραστικής µείωσης της ανεργίας, των πλεονασµάτων που γεµίζουν την Κύπρο επενδύσεις και έργα.

Μια µόνο λέξη µπορεί να την περιγράψει: θράσος». Κι επαίρεται, µεταξύ άλλων, γιατί το ΓεΣΥ «αυτές τις µέρες προχωρά σε εφαρµογή, αφού στα χρόνια της δικής του διακυβέρνησης είχε παραµείνει ανεκπλήρωτη υπόσχεση», ξεχνώντας πως το ΑΚΕΛ έβαλε πλάτες για εφαρµογή του ΓεΣΥ, όταν η κυβέρνηση άλλαζε συνεχώς γνώµη για τη µορφή του.

Μαρία Φράγκου