Θα τους πει ότι είναι η εισφορά τους στο ΑΠΟΕΛ;

Είναι απίστευτοι οι άνθρωποι εκεί πάνω στα ψηλά δώματα της Τράπεζας Κύπρου. Προ δεκαπενθημέρου περίπου η εφημερίδα μας επέκρινε τις μυστικές και επιλεκτικές μισθολογικές αυξήσεις σε μερίδα του προσωπικού.

Τότε είχαμε ασκήσει έντονη κριτική για τις ενέργειες της διοίκησης, γιατί όπως τονίσαμε δεν έχει δικαίωμα να παραχωρεί αυξήσεις και να συμπεριφέρεται με προκλητικό τρόπο, όταν ο συγκεκριμένος οργανισμός φέρει τεράστια ευθύνη, γιατί ένας ολόκληρος λαός υποφέρει από τα δικά τους εγκληματικά λάθη. Χιλιάδες εργαζόμενοι σήμερα στην ελεύθερη αγορά είναι αναγκασμένοι να μετρούν τα κουκιά τους και μετά βίας να επιβιώνουν, γιατί κλήθηκαν ως φορολογούμενοι πολίτες να σώσουν τις ιδιωτικές τράπεζες με δισεκατομμύρια ευρώ.

Χθες πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου ξανακτύπησε. Αποφάσισε, λέει, να είναι χορηγός με μισό εκατομμύριο ευρώ στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ για τα ευρωπαϊκά της παιγνίδια.

Μάλιστα, κυρίες και κύριοι. Κούρεψαν τις αποταμιεύσεις των παιδιών του αεροπορικού δυστυχήματος της «Ηλιος», τις οποίες προσπάθησαν οι παππούδες να διαφυλάξουν με νύχια και με δόντια για να έχουν ένα αποκούμπι στο μέλλον καθώς έχασαν και τους δύο γονείς στο δυστύχημα, αλλά τους είπαν δεν γίνεται να τα πάρουν πίσω.

Να θυμίσουμε ότι με παράνομες ενέργειες των διοικήσεων της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής, τότε οι αποζημιώσεις των δύο κοριτσιών από το δυστύχημα μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε αξιόγραφα, τα οποία σε άλλη μια νύκτα εξαφανίστηκαν και τα χρήματα που προορίζονταν για το μέλλον τους έγιναν απλά χαρτάκια.

Χιλιάδες πολίτες έχασαν τις συντάξεις, τις αποταμιεύσεις και τους κόπους μιας ζωής και σήμερα κινδυνεύουν να χάσουν και τα σπίτια τους. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να διαμαρτύρονται, ωστόσο πολλές φορές χαρακτηρίζονται γραφικοί και τραμπούκοι.

Ομως για τα μυαλά της διοίκησης του συγκροτήματος δεν είναι τραμπουκισμός να επιχορηγεί μια ομάδα γιατί θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκούς ομίλους και ας έχει τεράστιες ευθύνες έναντι χιλιάδων πολιτών. Ας κουρεύονται όλοι τούτοι οι μίζεροι που θέλουν τα χρήματά τους πίσω, τα οποία με δόλιο τρόπο τα άρπαξε η τράπεζα.

Τι θα πει στον κ. Ανδρέα που η τράπεζα θέλει να του πωλήσει το περβόλι του και τον χρεώνει 14% επιτόκιο; Τι θα πει στο Μάριο που η τράπεζα τον χρεώνει 9,6% επιτόκιο στον τρεχούμενο;

Τι θα πει στον κ. Γιώργο που έχασε 250.000 ευρώ λόγω δανεισμού σε ελβετικά φράγκα και η τράπεζα αρνείται να του μειώσει το επιτόκιο; Τι θα πει στη χωρισμένη Αγγέλα που της άφησε τα χρέη ο πρώην σύζυγος και την απειλεί η τράπεζα για εκποίηση του σπιτιού της; Τι θα πει στον Παναγιώτη που κάθε δύο μήνες τον χρεώνει η τράπεζα 1.600 ευρώ για παράταση του δανείου του;

Και τέλος τι θα πει στα ορφανά της «Ηλιος»;

Θα τους πει ότι είναι η συνεισφορά τους για το ΑΠΟΕΛ;