Το μηδέν ενδιαφέρον για τον κάθε Στυλιανό…Της Νίκης Κουλέρμου

Δεν θα επιτρέψει η κα Υπουργός Πρόνοιας (;) να μετατραπεί ο θάνατος του Στυλιανού σε πολιτική αντιπαράθεση… Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δίνει μαθήματα σεμνότητας και σεβασμού στην αντιπολίτευση που απαιτεί ανάληψη πολιτικών ευθυνών για το θάνατο του 15χρονου Στυλιανού. Τι είπε όμως χθες η Επίτροπος κα Λοττίδου, που διενήργησε την έρευνα, στη Βουλή; Είπε ότι ο 15χρονος Στυλιανός θα ζούσε αν υπήρχε το ελάχιστο ενδιαφέρον…

Και ξέρετε, αγαπητοί κυβερνώντες, από πότε λείπει το ενδιαφέρον σας για τον Στυλιανό και τον κάθε Στυλιανό; Από τότε που κουρέψατε την πρόνοια, την παιδεία και την υγεία ως πρώτη προτεραιότητα για να συμμορφωθείτε εις τας υποδείξεις του μνημονίου για να σώσετε τις τράπεζες! Ήταν και παραμένει η φιλοσοφία σας προσηλωμένη στο success story χωρίς ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, την υγεία, την πρόνοια και την ευημερία του. Ένα αριθμοκεντρικό στόρι (ιστορία) από το οποίο το μόνο που ξεχειλίζει είναι η απουσία της φροντίδας για τον άνθρωπο, την οικογένεια, τη γυναίκα, το παιδί, τον μονογονιό, τους ανάπηρους…

Αυτή η κατάσταση ήταν πρώτη πολιτική επίκριση από πλευράς ΑΚΕΛ, από τα πρώτα χρόνια. Τότε που τα παιδιά ντρέπονταν να δηλώσουν αιτητές συσσιτίου στα σχολεία. Σήμερα που τα κοινωνικά παντοπωλεία κρύβονται πίσω από την εθελοντική προσφορά των ατόμων και των κοινοτήτων. Τότε που συρρικνώνονταν οι χορηγίες προς τα Συμβούλια Κοινοτικής Ευημερίας και έκλειναν οι παιδικές λέσχες. Σήμερα που οι μητέρες έμειναν άνεργες και δεν υπάρχει ανάγκη από τις υπηρεσίες των παιδικών λεσχών. Τότε που οι υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης συρρικνώνονταν και σήμερα που τα δημόσια νοσηλευτήρια κινδυνεύουν να καταρρεύσουν και να μην μπορούν να στηρίξουν το ΓεΣΥ.

Όλα αυτά, κα Ζέτα, κύριοι κυβερνώντες, είναι πολιτικές. Η μεταρρύθμιση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) ή της Δημόσιας Υπηρεσίας είναι το άλλοθί σας. Γιατί αν υπήρχε η ελάχιστη ανθρωπιά στις πολιτικές σας θα διερωτούσασταν, αν μη τι άλλο, πώς λειτουργούν οι ΥΚΕ τώρα που τα κοινωνικά προβλήματα, λόγω της κρίσης και των περικοπών, έχουν πολλαπλασιαστεί και οξυνθεί; Πώς ζουν οι άνθρωποι πέραν της αυλής σας και των σαλονιών σας; Μήπως πήγατε ποτέ να δείτε πώς ζουν οι άνθρωποι χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα εκτός από το ΕΕΕ; Οι ΥΚΕ απαντώντας χθες σε δημοσίευμα αποκάλυψαν αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Το έργο τους οριοθετείται από τα εργαλεία και τις δυνατότητες που τους προσφέρει το σύστημα και οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνώντων.

Δηλαδή οι τρεις 20χρονες κοπέλες κατέληξαν μετά τα 18 τους και όταν έληξε η διά νόμου φροντίδα τους από τις ΥΚΕ, σε γηροκομεία, γιατί δεν υπάρχουν υποδομές και χρήματα! Διέθεσαν -λέει- βάσει σχεδίου για 64 παιδιά το ποσό των 222.864 ευρώ, παρέχοντάς τους -λέει- ευκαιρίες για σπουδές, επαγγελματική κατάρτιση/εκπαίδευση και αγορά οικιακού/επαγγελματικού εξοπλισμού. Κατά μέσο όρο 3.482 ευρώ… Συν ΕΕΕ, εκεί και όπου χρειάζεται! Μήπως να δούμε πού κατέληξαν αυτά τα 64 παιδιά; Μήπως να ενδιαφερθεί το κράτος, κα Ζέτα, κύριοι κυβερνώντες, για να μη θρηνήσουμε και άλλους Στυλιανούς; Μήπως να αναλάβετε πολιτικές ευθύνες για μια φορά; Επιτέλους δεν είσαστε υπάλληλοι για να σας καταλογισθούν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες. Είστε πολιτικά πρόσωπα!