Το Προεδρικό έχει παράπονο από τον Αβέρωφ!Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Πού έχει κρυφτεί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αντί να βγει μπροστά να υπερασπιστεί την κυβέρνηση για την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις; Πού χάθηκε ο Αβέρωφ να μας εξηγήσει τι σημαίνει «κυβερνώσα» Βουλή; Το Προεδρικό είναι έντονα δυσαρεστημένο μαζί του. Ο Αβέρωφ έδινε διαβεβαιώσεις στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Υπουργό Οικονομικών ότι θα διασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα ψηφιστεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο, κάτι όμως που δεν τα κατάφερε. Δεν του βγήκε το κομματικό παρασκήνιο. Αυτή τη φορά το ΔΗΚΟ για τους δικούς του λόγους δεν ακολούθησε. Αντίθετα, επέκρινε και την κυβέρνηση για αδιαφάνεια και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, όπως έπραξε με τον Συνεργατισμό.

Η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ έκαναν μόνο διαβουλεύσεις με το ΔΗΚΟ. Το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ δήλωσαν δημόσια ότι δεν είχαν καμία προσέγγιση από πλευράς της κυβέρνησης. Συνεπώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβ. Νεοφύτου, να έχουν παράπονο από το ΔΗΚΟ και όχι από το ΑΚΕΛ. Λέτε να έχει ξηλωθεί το δίδυμο Αβέρωφ – Νικόλα ή κρύβεται κάτι άλλο; Υπενθυμίζουμε ότι το δίδυμο Αβέρωφ – Νικόλα είναι αυτό που επί διακυβέρνησης Δ. Χριστόφια καθιέρωσε την «κυβερνώσα» Βουλή, εμποδίζοντας τότε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Για δες πώς τα φέρνει η πολιτική ζωή εκείνοι που πρωτοστάτησαν και εφάρμοσαν στην πράξη τέτοιες πρακτικές να μιλούν και να διαμαρτύρονται για «κυβερνώσα» Βουλή.

Το ΑΚΕΛ είναι το μεγάλο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν πρόκειται να χειροκροτεί και να ψηφίζει ως έχει τα κυβερνητικά νομοσχέδια. Την ίδια ώρα, σοβαρά και υπεύθυνα το ΑΚΕΛ επιδιώκει με την κατάθεση προτάσεων και εισηγήσεων να υπάρξει διάλογος με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, όπως επιβάλλει το κοινοβουλευτικό μας σύστημα, για να διαμορφωθούν πλειοψηφίες και να εγκριθούν νομοσχέδια που να είναι συναινετικά προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας. Αντί να υπάρξει εκτίμηση και αναγνώριση από τη μονοκομματική κυβέρνηση, υπήρξε προκλητική και αλαζονική αντίδραση του τύπου εμείς κυβερνούμε! Είναι καλά να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται σε πολιτική απομόνωση. Στη Βουλή υπάρχουν οκτώ κοινοβουλευτικά κόμματα και μόνο ο ΔΗΣΥ στήριξε ως είχε το κυβερνητικό νομοσχέδιο.