Βγείτε έξω από τις οθόνες σαςΤης Πέρσας Πολυβίου

Γέμισε ο κόσμος με οθόνες! Άψυχες, απρόσωπες, που όμως κρύβουν πίσω τους πρόσωπα και προσωπικότητες! Ανθρώπους και ανθρωπάκους. Μέσα από αυτές ο ευγενικός μπορεί να φαίνεται αγενής και το αντίθετο, ο φτωχός μπορεί να δείξει τα πλούτη του κι ο πλούσιος τη φιλανθρωπία του, ο αγράμματος μπορεί να παραδώσει μαθήματα γραμματικής κι ο μορφωμένος προσπαθεί να αποδείξει ότι γνωρίζει τα στοιχειώδη.

Δυστυχώς πίσω από τις οθόνες κάποιοι ασήμαντοι απέκτησαν αξία και κρυμμένοι πίσω από αυτές βρήκαν το θάρρος της γνώμης τους! Κάποιοι, δε, που το είχαν, αποθρασύνθηκαν. Δυστυχώς, κάποιοι βρήκαν το νόημα της ζωής τους, την ίδια ώρα που οι βασικές αξίες της πραγματικής ζωής τους χάθηκαν, όπως ειλικρίνεια και σεβασμός!

Πίσω από την οθόνη κάποιοι κρίνουν και κατακρίνουν, κάποιοι λυπούνται και συλλυπούνται, κάποιοι συμπάσχουν, γελούν, νευριάζουν. Ψεύτικα συναισθήματα, φτιαγμένα. Καλυμμένα με εικονίδια που αντιπροσωπεύουν όλα τα συναισθήματα, αναλόγως της περίστασης. Με φατσούλες που μπορεί ο οποιοσδήποτε να «φορέσει» για να εκφράσει αυτά που νιώθει.

Bρεθήκαμε απλά σε μια εποχή που θεωρείται χαζός όποιος λέει τα πράγματα με το όνομά τους σε προσωπικό επίπεδο. Είναι εκτός πραγματικότητας αν πιστεύει ότι ο κόσμος μπορεί πλέον να αναμετρηθεί με την πραγματικότητα, με τους ίδιους τους ανθρώπους! Είναι πλεονέκτημα να έχει κάποιος αληθινούς φίλους και αληθινές σχέσεις και επαφές! Κρύφτηκαν κι αυτές πίσω από οθόνες.

Δυστυχώς το απρόσωπο της οθόνης μάς μίκρυνε ως ανθρώπους, μείωσε τις στιγμές μας.

Αυτές τις μέρες είναι μια ευκαιρία να προσπαθήσει ο καθένας μας να βγει από όλο αυτό! Να βγει από την ψευτιά, να έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα!

Αν αγαπάς το ταίρι σου, είναι ευκαιρία να του το πεις προσωπικά, είναι ευκαιρία να μοιραστείς τα συναισθήματά σου με τον άμεσα ενδιαφερόμενο, δεν ενδιαφέρει τους δήθεν. Αν είσαι χαρούμενος που είσαι μαζί του εξομολογήσου το, αν θες να κάνεις κάτι καλό, κάνε το και απόλαυσέ το! Αν νιώθεις άσχημα για κάτι συζήτα το, φώναξε αν έχεις δίκαιο, πες ένα συγγνώμη αν έχεις άδικο!

Πάρε ζωή από όσα σου αρέσουν να κάνεις κι όχι από όσα like θα αποκτήσεις! Γέμισε το κενό σου με πράξεις αληθινές! Βγες από αυτή την ψευτιά, απόλαυσε τους φίλους σου, την οικογένειά σου, τον ερωτά σου χωρίς μια οθόνη να σε απορροφά, παίξε με τα παιδιά σου και αγκάλιασέ τα, όχι για μια σέλφι, αλλά γιατί το χρειάζεστε κι οι δύο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, θα μπορέσει να αποκτήσει νόημα και το τυπικό «Καλές γιορτές» που όλοι λένε μεταξύ τους, αλλά λίγοι εννοούν!

Καλές γιορτές σε όλους!