Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Ούτε ένα πιάτο φαΐ για την οικογένειά μαςΜε €360 καλούνται να πληρώσουν λογαριασμούς, ενοίκια και δάνεια

Στην ανέχεια οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, αφού λόγω της παραβίασης των συμφωνηθέντων από τους εργοδότες δεν μπορούν να λάβουν το επίδομα του 60%. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ακόμα πιο βαθύ, αφού σε πολλές περιπτώσεις στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και άλλο μέλος της οικογένειας. Με αποτέλεσμα να απειλείται η διαβίωσή τους καθώς με τα 360 ευρώ θα πρέπει να ανταποκριθούν σε ενοίκια, λογαριασμούς, δάνεια και σπουδές των παιδιών. Ακόμα, το πρόβλημα αναμένεται να έχει μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, αφού ακόμα κι αν εργαστούν κάποιοι από αυτούς, για ορισμένο χρονικό διάστημα, δεν θα έχουν συμπληρώσει 6 μήνες εργασίας για να λάβουν το ανεργιακό επίδομα τον ερχόμενο χειμώνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε αυτή την κατηγορία των εργαζομένων εμπίπτουν περίπου 10 χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Περισσότερα για το σημερινό θέμα, στην έντυπη έκδοση και ψηφιακή έκδοση της «Χ» στο pdf.dialogos.com.cy και τις υπόλοιπες μέρες διαθέσιμο δωρεάν στο αρχείο.