Ξεπουλούν, κομπάζουν και προκαλούν… Πρέπει να φύγουν!

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ επιβεβαιώνει καθημερινά την αυταρχική της συμπεριφορά. Συνεχίζουν αδίστακτα και πολύ επικίνδυνα για τον τόπο και το λαό μας. Υπάρχει πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, το οποίο τους αποδίδει πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες και αυτοί όχι μόνο δεν απολογούνται, όχι μόνο δεν βγάζουν το σκασμό, αλλά έχουν και το πολιτικό θράσος, γιατί περί τούτου πρόκειται, να μας λένε ότι «οι αποφάσεις για τον Συνεργατισμό οδήγησαν στην αναβάθμιση της οικονομίας μας στην επενδυτική βαθμίδα». Αυτό αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι «διασφάλισαν τις καταθέσεις του κόσμου, ισχυροποίησαν το τραπεζικό σύστημα και τερμάτισαν οριστικά την κακοδιαχείριση και την κομματική ανάμειξη στις τραπεζικές υποθέσεις». Βιάζουν πραγματικά τη νοημοσύνη όλων μας. Είναι ωμή πρόκληση για τους χιλιάδες στυλοβάτες που οικοδόμησαν τον Συνεργατισμό. Είναι αφόρητα προκλητικοί και αμετανόητοι. Είναι πολιτική αποθράσυνση η έκδοση μιας τέτοιου περιεχομένου ανακοίνωσης από εκείνους που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια πλάτες στους μεγαλοτραπεζίτες. Από εκείνους που πήραν στα χέρια τους τον Συνεργατισμό και αντί να τον εξυγιάνουν,  όπως υποσχέθηκαν, τον ρήμαξαν κυριολεκτικά και τον ξεπούλησαν έναντι πινακίου φακής σε ιδιωτικά τραπεζικά συμφέροντα. Η συμπεριφορά τους δείχνει ότι όχι μόνο είναι αμετανόητοι, αλλά και επικίνδυνα αδίστακτοι.

Ο Πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για το πόρισμα, το οποίο συντάχθηκε από Ερευνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του Γ. Αρέστη, πρώην δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο και πρώην δικαστή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε απαξιωτικά: «… εγώ θα σας δώσω παραδείγματα ιατροδικαστών που επιβεβαίωσαν ότι μία Βουλγάρα είχε κατατεμαχιστεί από τράκτορ ή είχε δολοφονηθεί στη Γεροσκήπου. Και εν συνεχεία διαπιστώθη ότι είχε κατασπαραχθεί από σκύλους…» Παίζουν με την υπομονή μας… Ναι, ο Συνεργατισμός έχει κατασπαραχθεί από τα «σκυλιά» του Προεδρικού και της Πινδάρου και αυτό λέει και το πόρισμα Αρέστη.

Είναι τόσο ξεδιάντροποι που όχι μόνο δεν υπήρξε ούτε μια παραίτηση και ανάληψη ευθυνών, αλλά είδαμε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις για διάλυση του Συνεργατισμού να εκλέγεται αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και να είναι υποψήφιος του κόμματος για τις βουλευτικές του ερχόμενου Μαΐου. Δεν πάει άλλο, πρέπει να φύγετε.