Ξέρουμε τους «εμπόρους των εμπόρων ναρκωτικών». Συλλάβετέ τους!

1373

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε μια περίοδο έξαρσης του οργανωμένου εγκλήματος δήλωσε ότι γνωρίζει… «τους εμπόρους των εμπόρων των ναρκωτικών» -κάτι παρόμοιο είχε δηλώσει και ο Γλ. Κληρίδης με εκείνο το «γνωρίζουμε τους δολοφόνους των δολοφόνων».

Ο κ. Νικολάου μίλησε για ονόματα-εκπλήξεις και για επιχειρηματίες που «θαυμάζουμε» οι οποίοι μπορεί να εμπλέκονται στη δομή του κυκλώματος εμπορίας των ναρκωτικών. Όταν ο αρμόδιος υπουργός μιλά, σημαίνει ότι είτε γνωρίζει είτε προβαίνει σε επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις για να αποπροσανατολίσει και να ξεφορτωθεί δικές του πολιτικές ευθύνες για την έξαρση του οργανωμένου εγκλήματος.

Είναι υποχρέωση του κ. Ιωνά Νικολάου να δώσει κατάθεση και στοιχεία στο νεοσύστατο κλιμάκιο των αδιάφθορων αστυνομικών και να συλληφθούν οι ευυπόληπτοι επιχειρηματίες που θαυμάζουμε και εμπλέκονται στην εμπορία και διακίνηση των ναρκωτικών. Αν δεν το πράξει, μένει για ακόμη μια φορά εκτεθειμένος.

Ελπίζουμε ο κ. Ιωνάς όταν έκανε τις δηλώσεις να μην είχε στο μυαλό του τη σύλληψη του 30χρονου, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια Καλοψιδιώτη ότι είναι «επιχειρηματίας που θαυμάζουμε» επειδή εντοπίστηκαν στο σπίτι του €216.000 σε μετρητά και σφαίρες!

Η περιβόητη δήλωση του υπουργού θα πρέπει να απασχολήσει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Κύριε Αναστασιάδη, ο αρμόδιος υπουργός σας για την πάταξη του εγκλήματος μιλά για εκπλήξεις και για επιχειρηματίες που θαυμάζουμε και οι οποίοι είναι στη δομή της πυραμίδας εμπορίας ναρκωτικών. Κύριε Πρόεδρε, συνειδητοποιείτε τι σημαίνει αυτό και τι κάνετε; Θα έπρεπε ήδη να είχατε καλέσει τον κ. Ιωνά στο γραφείο σας για σύσκεψη και ενημέρωση εκτός και αν είστε ενήμερος…

Από τη στιγμή που δεν αποκαλύπτονται και δεν συλλαμβάνονται οι επιχειρηματίες-εκπλήξεις για τους οποίους μιλά ο κ. Ιωνάς, ίσως να είναι και δικαιούχοι των οικονομικών κινήτρων που παρέχει η κυβέρνηση για στήριξη της επιχειρηματικότητας!!!

Μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης δεν υπάρχουν πλέον ούτε οι δικαιολογίες ούτε και τα άλλοθι. Οι ανησυχίες ανασφάλειας του πολίτη κορυφώνονται όταν ο κ. Νικολάου λέει ακόμη ότι «δεν έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει εάν εκείνα που ξέρει είναι η κορυφή του οργανωμένου εγκλήματος» ή αν η κορυφή φθάνει και πιο πάνω. Ποιοι είναι πιο πάνω από τους ευυπόληπτους επιχειρηματίες που θαυμάζουμε;