Ύψιστος γνώμονας πρέπει να είναι η δημόσια υγεία

ΑΚΕΛ: Με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη στη μάχη ενάντια στον κορονοϊόΣτις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη χώρα μας από την πανδημία του κορονοϊού, πρώτος και ύψιστος γνώμονας πρέπει να είναι η δημόσια υγεία, η υγεία του λαού μας, τονίζει το ΑΚΕΛ. Ιδιαίτερα ενόσω η ανθρωπότητα βρίσκεται εν αναμονή της ανάπτυξης εμβολίου ενάντια στον ιό, αυτό που προέχει είναι αφενός τα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού και αφετέρου η διάσωση ζωών και η περίθαλψη των νοσούντων. Το Π.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ συνεδρίασε την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης για ανασκόπηση της κατάστασης και σε χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως το δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεί για τη χώρα μας, αλλά και για κάθε χώρα του κόσμου, το κυριότερο και αποτελεσματικότερο όπλο απέναντι στην πανδημία. «Τώρα, όλοι αναγνωρίζουν τον αναντικατάστατο ρόλο του δημοσίου συστήματος υγείας και την προσφορά των επαγγελματιών υγείας που εργάζονται σ’ αυτό.

Εντούτοις, σήμερα γίνονται με δραματικό τρόπο αισθητές και φανερές οι ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και τα δημόσια νοσηλευτήρια, ένεκα των πολιτικών υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και απαξίωσής τους». Πολύ συνειδητά, τονίζει το ΑΚΕΛ, επιλέγει να μην μπει αυτές τις ώρες σε τούτη τη συζήτηση. Το ΑΚΕΛ συνεχίζει να καλεί σε άμεση διοχέτευση όλων των απαραίτητων πόρων για τη δραστική στήριξη των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Αυτό θα συνιστούσε ουσιαστική ευγνωμοσύνη προς τους επαγγελματίες υγείας και όλους τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, καθώς και έμπρακτη προσφορά για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Περισσότερα για το σημερινό θέμα, στην έντυπη έκδοση και ψηφιακή έκδοση της «Χ» στο pdf.dialogos.com.cy και τις υπόλοιπες μέρες διαθέσιμο δωρεάν στο αρχείο.