Οι AfroBandaBanana Υπόσχονται να ξεσηκώσουν το κοινό!   

Πλατεία Ηρώων – Τρίτη 14 Ιουλίου

Το 10ο Cyprus Rialto World Music Festival άρχισε δυναμικά την περασμένη Παρασκευή με μουσικές Fado από την Πορτογαλίδα Claudia Madur και τους συνεργάτες της, που ενθουσίασαν το κοινό στην κατάμεστη Πλατεία Ηρώων. Το Φεστιβάλ ανέβηκε το Σαββατοκυρίακο στην όμορφη κοινότητα Πλατρών όπου στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου ο Ross Daly με τους μουσικούς του συνεργάτες, παρουσίασαν το αποτέλεσμα της κοινής τους μελέτης σε μια αισθαντική συναυλία. Το μουσικό τριήμερο του Rialto World Music Festival ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στη δροσερή και μαγευτική ατμόσφαιρα του Καταρράκτη των Καληδονίων την Κυριακή, όπου παρουσιάστηκε εντελώς «φυσικά» απόσπασμα της συναυλίας του Rialto Residency.

Το φεστιβάλ κατεβαίνει και πάλι στη βάση του, στην Πλατεία Ηρώων όπου, μετά το Ισραηλινό σχήμα YammaEnsemble, θα ακολουθήσει την Τρίτη 14 Ιουλίου το γνωστό κυπριακό μουσικό σχήμα Afro Banda Banana. Ένα σχήμα αφοσιωμένο στους ήχους της Afrobeat μουσικής, η οποία συνδυάζει παραδοσιακούς ρυθμούς από την Αφρικάνικη χορευτική παράδοση μαζί με την Jazz και funk μουσική. Με φωνές, πνευστά, κρουστά, έγχορδα, φανκ riffs και αφρικάνικους ρυθμούς, η Afro-Mπάντα Banana υπόσχεται χορό.

Το εννε αμελές μουσικό σχήμα αποτελείται από γνωστούς μουσικούς που ενώνουν δυνάμεις και κέφι για να προσφέρουν μια ξεχωριστή μουσική αλλά και χορευτική πρόταση στους φίλους του Rialto World Music Festival.

Μουσικοί:

Μιχάλης Μιχαήλ: τρομπέτα, Μάριος Χαραλάμπους: σαξόφωνο, Νίκος Κουκουβίνος: τρομπόνι, Cotsios Ο Pikatillis: φωνή, Ερμής Μιχαήλ: ηλεκτρική κιθάρα, Αντρέας Παντελή: πιάνο, Λευτέρης Μουμτζής: μπάσο, Ρόδος Παναγιώτου: κρουστά, Αντρέας Στεφάνου: τύμπανα

Διοργάνωση: Θέατρο Ριάλτο, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού,

Κοινότητα Πλατρών, Event Pro

Στηρίζουν: Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, Δήμος Λεμεσού,

ΤΕΠΑΚ και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου

Χορηγοί: ΚΟΤ, ΟΠΑΠ, Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, SCF Unicom, KPMG, Limassol Tourism Board, Inprima, Paperdrops

Χορηγοί Επικοινωνίας: Κανάλι 6, ΡΙΚ, Vestnik Kipra, Heart Cyprus

Επίσημη Μπύρα Φεστιβάλ: Kronenbourg 1664

Τρίτη 14 Ιουλίου, ώρα 20.30

Πλατεία Ηρώων – Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 77 77 77 45

www.cyprusrialtoworldmusic.com