Η αγορά είναι αντιμέτωπη και με τη μείωση των εισοδημάτων 

Ελαφρώς αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στην αγορά μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ πολλά καταστήματα τα οποία επαναλειτούργησαν πρόσφεραν εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες. Παρά ταύτα η αγορά παραμένει μουδιασμένη, αφού υφίσταται ο περιορισμός των τριών μηνυμάτων την ημέρα μάξιμουμ, ενώ φαίνεται ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν λόγω της μείωσης των εισοδημάτων χιλιάδων πολιτών.

Ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης, σε δηλώσεις του στον «Άστρα» χαρακτήρισε αναμενόμενο το μούδιασμα στην αγορά, επισημαίνοντας ότι συνεχίζουν να ισχύουν περιοριστικά μέτρα στις διακινήσεις, ενώ παράλληλα 300 χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις στα εισοδήματά τους. Επεσήμανε επίσης ότι για να κινηθεί η οικονομία πρέπει να κινηθεί προς τα πάνω και ο τουρισμός, για να υπάρξει ανάκαμψη και στο λιανικό εμπόριο.

Βαρόμετρο τα εργοτάξια


Εν τω μεταξύ ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια αναμένεται να καθορίσει και τη μετέπειτα πορεία των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας που αναμένουν την επόμενη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Προειδοποίησε επίσης ότι θα ήταν τραγικό για την οικονομία να παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και να υπάρξει πισωγύρισμα.

Συμμόρφωση στο εμπόριο, προβλήματα σε εργοτάξια

Σε μια άλλη εξέλιξη ο διευθυντής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αναστάσιος Γιαννάκη, ανέφερε ότι τις πρώτες δύο μέρες μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων πραγματοποιήθηκαν 1.019 επιθεωρήσεις στο λιανικό εμπόριο και 243 σε εργοτάξια. Όπως είπε, στο λιανικό εμπόριο το ποσοστό συμμόρφωσης με τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνονται είναι υψηλό, αφού ανέρχεται στο 80% περίπου, αλλά στα εργοτάξια παρατηρούνται πολλά προβλήματα. Ανέφερε μάλιστα ότι στις επιθεωρήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χθες, το ποσοστό συμμόρφωσης ανήλθε μόλις στο 50%. Ακόμη, είπε ότι το Τμήμα έκλεισε έξι εργοτάξια, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στα μικρά εργοτάξια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.